Farmors opskrifter fra 1946

onsdag den 13. juli 2011

Pulvermad og rester

Ferie og mad-nørd hænger ikke nødvendigvis godt sammen. For mit vedkommende betyder det, at en masse ideer og intentioner gror for fuld kraft. Jeg handler ind med store armbevægelser og flå ud af fryseren, med det resultat… at køleskabet er fyldt med noget og ingenting.
Jeg kan ikke smide rester ud… så nu begynder "Store køleskabs-tømning".
Simremad det er et hit. Det kræver ikke de store forberedelser… og tilberedningstiden kan bruges fornuftigt på andre tiltrængte områder.

Sådan blev oksegryden til: Skært oksekød i tern brunes i en gryde. Løg, champignon og gulerødder tilsættes. På med div. krydderier, pure, vand… og masser af fløde. Så skal det hele bare simre i 2-2½ time. Smages til og evt. jævnes en smule. Det er da for nemt.
Kartoffelmos… selvfølgelig smager det bedst hjemmelavet, men i Lidl kan man efter min mening, købe verdens bedst pulver-kartoffelmos. Tilsæt lidt smør og mælk… hæld vand på og smag til med salt.

Agurkesalt… 1 dl eddike til 4 spsk. sukker, chili og peber. Agurken skal bare rives, drysses med salt… stå ½ time, hældes i en si. Derefter blandes den med eddikelagen, hvor den trækker igen ½ time… sies igen og så er der agurkesalat. Man kan oz bruge lagen fra et glas syltede agurker, som er ved at være tomt… så er det endnu nemmere og ingen ”madspild”. Gulerodssalaten... den er fra igår.

Gizmo er stort set ligeglad…       

Ingen kommentarer:

Send en kommentar