Farmors opskrifter fra 1946

torsdag den 8. december 2011

Pærekage m. hasselnødder


200g bagemargarine
225g sukker
3 æg
1 tsk. Vaniljesukker
225g mel
2 tsk. Bagepulver
375g pære
70g hasselnødder
Drys:
4 spsk. sukker

Vask pærerne, fjern kernehus og stilk... skær i små tern. (Brug evt. pære fra dåse)

Hak hasselnødderne groft.

Pisk det bløde bagemargarine sammen med sukker.

Tilsæt et æg af gangen.

Sigt hvedemel, vaniljesukker og bagepulver i og vend til det er jævnt fordelt.

Vend pærer og hasselnødder i.

Bred dejen ud i en form på ca. 26 x 36 cm med bagepapir og drys med 4 spsk. sukker

Bag den på næstnederst rille i en 190 grader forvarmet ovn i 25 – 30 minutter.

Mærk efter om kagen er bagt... det gøres nemmest med en strikkepind. Stik den i kagen, er der ikke noget der hænger ved, er den færdigbagt. Ellers... giv den ekstra tid.

Serveringsforslag:

  • Server evt. med creme fraiche smagt til med vanilje.
  • Eller... flødeskum.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar