Farmors opskrifter fra 1946

torsdag den 9. august 2012

Syltede 8-ball squash


J Jow… selvfølgelig kan man bruge almindelige aflange squash, sådan nogen har jeg bare ikke i kolonihaven J Til 4 glas skal du bruge:

2kg squash

Saltlage:
1 l vand
100g salt
2 dl eddike

Eddikelage:
6 dl vand
6 dl sukker
6 dl eddike
30 nelliker
30 peberkorn
18 laurbærblade
6 chili
Atamon

Squashene vaskes, skrælles, kernerne fjernes og skæres derefter i klodser. (Gem endelig skræl og indmad til senere brug, f.eks. en suppe)

Så lægges de i saltlagen og stilles i køleskabet 1 døgn. Si saltlagen fra.

Ingredienserne til eddikelagen hældes i en gryde, koges i 5 minutter. Tag gryden fra varmen og tilsæt Atamon. 

Squashene kommes i en rene glas og den varme lage hældes over. Jeg sier lagen, for jeg bryder mig ikke om ”fnuller”… sæt låg på med det sammen.

2 kommentarer:

  1. Jeg har flere gange syltet squash som den søde version med vanille til min mor - det hensatte hende i den syvende himmel. Jeg væltede i squash og havde ingen græskar.
    Elsebeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa Elsebeth

      Tak for din kommentar. Jeg er til det syrlige ;-D og græskar bryder jeg mig ikke om, men måske jeg skulle vanilje-sylte squash til mine forældre??

      Kh Pia

      Slet