lørdag den 23. februar 2019
Nem lasagne
”Kød-sovs” som jeg IKKE jævner:
400 g hakket oksekød
3 gulerødder i små tern
2 røde snackpeber i små tern
1 stor porre i halve skiver
1 lille dåse tomatpure'
1 okse bouillonterning
Vand så det knap dækker
Smag til med salt og peber
Svits kødet og tilsæt de øvrige ingredienser (undtagen vand)
Når alle ingredienserne er svitset i ca. 10 minutter tilsættes vand... og retten simre i 30 minutter, let evt. på låget, så meget af væsken fordamper.
Lav i mellemtiden en opbagt hvid sovs, som rundes af med rigeligt ost... og selvfølgelig også smages til med salt og peber... og hvis du er til det... muskat.
Når begge ”sovse” er afkølet en anelse... bygges lasagnen
Først lidt ”kød-sovs”
Lasagne plader
Så lidt ostesovs
Osv.
Slut af med ostesovs
Lasagnen fik 40 minutter ved 180 grader... ekstra ost på toppen og 10 minutter mere.
Lad den ”hvile” i 10 minutter
Etiketter:
- med pasta,
Pasta-retter
fredag den 22. februar 2019
EF-kage (Endelig Fredag)
Hovsa... det er virkelig ikke meget, jeg får blogget. så det vil jeg forsøge at lave om på. Selvom jeg er "stille"... er det ikke ensbetydende med, at jeg hverken laver mad, bager... eller får masser af nye ideer, jeg får dem bare ikke lagt ind. (Sorry)
I dag får I dog en nem brownie, I kan forsøde weekenden med.
EF-kage:
100 g smeltet og afkølet smør
2 æg
250 g sukker
90 g hvedemel
40 g (usødet) kakao
2 tsk. vaniljesukker
1 knivspids salt
100 g grofthakkede mandler
Pisk æg og sukker
Sigt mel, kakao, vaniljesukker og salt i æggemassen
Vend det forsigtigt sammen
Hæld den smeltede smør i... og igen, vend det forsigtigt sammen til det er en homogen masse (det tager lidt tid)
Vend mandlerne i dejen
Læg bagepapir i bunden af en 24 cm springform og smør siden med lidt smør
Fordel dejen i springformen
Bag ved 175 grader i alm. ovn i ca. 30 minutter... pas på, den ikke får for meget
Der skal stadig sidde lidt dej på f.eks. strikkepinden, når du tjekker
Lad kagen køle helt af i formen, før du skære af den (hvis du kan lade den være... ha ha)
Jeg syntes faktisk, den smager allerbedst, når den kommer kold direkte fra køleskabet.
søndag den 26. august 2018
Boller i karry - med en snert af bacon
Kan det virkelig passe? At jeg ikke engang har en opskrift med boller i karry på bloggen? Hvis det er tilfældet, så får I da lige opskriften fra forleden.
Boller i karry
Til 4 personer
4 skiver bacon (Kan undlades)
500 g hakket svinekød
1 tsk. peber
1 æg
3 spsk. mel
Ca. ½ dl vand - eller mælk
1 tsk. salt
Steg baconskiverne sprøde på en tør pande, læg skiverne på fedtsugende papir... og gem fedtet
Rør en fars af de øvrige ingredienser... og tilsæt baconen som er skåret i små stykker
Form bollerne og læg dem på en tallerken
Hæld vand i en gryde... lige nøjagtigt så lidt, at du fornemmer, det vil dække alle bollerne, når de kommer i
Sæt vandet over at koge, når det begynder at bevæge sig i overfladen, skruer du ned for blusset
Læg bollerne forsigtigt i gryden, skum af hvis nødvendigt... når de alle er steget til overfladen, er de færdige
Tag bollerne op... og lad vandet koge godt ind
Så kommer vi til sovsen...
Her skal du bruge to finthakkede løg
Baconfedtet
1 - 1½ spsk. smør
2 - spsk. mel
2 -3 tsk. karry
1 knivspids carryennepeber
Lidt gurkemeje
Indkogt vand fra bollerne
Lidt fløde eller mælk
Smag til med salt og peber
Svits de hakkede løg i fedtstoffet... løgene skal kun blive blanke
Tilsæt karry og carryennepeber... og lad det svitse med et par minutter
Hæld melet oveni løgblandingen og rør godt rundt
Tilsæt nu det indkogt vand fra bollerne lidt af gangen
Når den ønskede konsistens nærmer sig... tilsæt da mælk eller fløde
Lad sovsen koge i 5 - 6 minutter... og juster farven med gurkemeje (hvis nødvendigt)
Tilsæt bollerne og lad sovsen koge op igen... inden der smages til med salt og peber
Server med kogte ris... hvor du evt. tilsætter små tern af gulerod eller andre grønsager.
torsdag den 23. august 2018
Super lækker bøf stroganoff
Jeg elsker simre retter... hvor saft, kraft og smag kommer til sin ret. Til denne opskrift, har jeg skelet til Frk. Jensens, som sikkert aldrig går af mode.
Bøf stroganoff
Til 4 personer:
500 g skært oksekød i strimler
Smør
100 g bacon i tern
2 grofthakkede løg
250 g champignon i karte
2 tsk. paprika
3 dl vand + lidt koncentreret oksefond
70 g tomatpasta
1½ dl fløde
1 dl cremefraiche 18%
2 tsk. mel
Smag til med salt og peber
Brun kødet af flere omgange i smør... og læg til side
Svits bacon, løg og champignon i gryden i ca. 5 minutter
Kom kødet tilbage i gryden... og rør det godt sammen
Tilsæt paprika og tomatpasta midt i gryden... og lad det "bide" i bunden
Hæld vand og fond på... og lad retten simre i 1½ time
Pisk fløde, cremefraiche og mel godt sammen... og hæld i gryden
Lad simre i 5 minutter under omrøring... og smag til med salt og peber
Server med kartoffelmos og syltede rødbeder
Etiketter:
- Simre-retter,
Hovedretter,
Skært oksekød
torsdag den 19. juli 2018
Madbakke-boller
Jeg har efterhånden bagt de her madpakke-boller adskillige gange... og endnu er de ikke mislykkedes en eneste gang, så I får selvfølgelig lige opskriften her.
Madpakke-boller
(16 - 20 stk.)
1 brev tørgær (stuetemperatur)
200 g durummel eller speltmel
Evt. 100 g kerner eller frø
450 g hvedemel (+ mere så dejen får den rette konsistens)
2 tsk. salt
1 spsk. sukker
5 dl 37 - 38 grader varmt vand
1 dl olie (stuetemperatur... jeg bruger raps)
Desuden et æg til pensling
Ved brug af tørgær... skal gæren fordeles godt i de tørre ingredienser
Herefter hældes det over vandet og slutter af med olie
Kør dejen minimum 10 minutter... og tilsæt ekstra mel, hvis nødvendigt
Dejen skal være en anelse klistret, ellers bliver bollerne hårde og kompakte
Stil til hævning under et klæde i 1 time
Form bollerne (mine har en vægt på omkring 72 - 78 g) og desuden trykker jeg dem lidt flade
Stil til hævning under klæde igen... i ca. 30 minutter
Bag bollerne ved 220 grader i 15 minutter + -
Abonner på:
Opslag (Atom)