Farmors opskrifter fra 1946

lørdag den 6. september 2014

Min nye bønner - hjælp


Kender du dem?? Så ved du måske, hvordan jeg skal behandle dem... eller endnu bedre, har en opskrift.

På billedet er de rå... men så snart de faktisk rammer kogende vand, bliver de en anelse kedelige at se på, men smager trods alt skønt. Kan de mon spise helt rå, modsat alm. grønne bønner!!

4 kommentarer:

 1. Pia, prøv lige at google "grønne bønner med lilla pletter og striber". Mon ikke det er den gamle sort, der nævnes. Men hvor har konen fået dem fra - jeg mener, hvad stod der på posen - eller har du købt katten i sækken?! Du skal bestemt IKKE regne med, at der findes bønner, man kan spise rå - læs lige lidt om bønner og giftstoffet, der nedbrydes ved kogning. De blå bønner, jeg dyrker, bliver grønne, og vandet bliver helt mørkegrønt, under kogningen. Men smagen er vidunderlig og meget bedre end almindelige grønne bønner. Det er bedre, at de ser kedelige ud men smager dejligt - end omvendt!!
  Elsebeth

  SvarSlet
 2. Det ligner italienske borlottibønner, det er egentlig den fuldt udviklede bønne der er interessant, men måske kan det hele spises i ung tilstand. vh.Berit

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej I to

   Bønnerne er købt som frø til kolonihaven og på pakken står der:
   Busk/Snittebønne Merveille De Piemonte
   Jeg har ledt og ledt, men ikke fundet hverken opskrifter eller tilberedning... så jeg koger selvfølgelig de små "djævle"... og må indordne mig under, den flotte farve forsvinder, men smagen er himmelsk :-D Utroligt jeg slet ikke kan finde noget... måske jeg bare er en dårlig net-søger.
   - Pia

   Slet
 3. Jeg har fundet ud af, at de også hedder Drachenbohnen (dragebønner på tysk), og at de er meget brugt i italienske pastaretter. De kan ikke spises rå, men de kan fryses, efter de er blevet blancheret. Jeg har søgt efter opskrifter på både engelsk og tysk, men fandt ikke rigtig nogen - alle nævner dog, at de smager fantastisk dejligt.
  Elsebeth

  SvarSlet