Farmors opskrifter fra 1946

onsdag den 19. april 2017

"Påskeæg" - når det lykkedes


Jeg har ikke tal på, hvor mange "mad-videoer" jeg har forsøgt at følge... og da slet ikke ikke hvor mange, der er endt, som et eller andet totalt ubrugeligt "makværk" under høje eder og forbandelser. Men... når det så lykkedes, så godt som "påskeægget", så fortjener det helt sikkert at blive foreviget. Pssst... det gør selvfølgelig heller ikke noget, at et af billederne jeg fik taget, er et af de bedre. Mon ikke en ny påsketradition er født her på matriklen?? Det tror jeg :-) 

Der skal bruges:


Fødselsdags-balloner... farven har ingen betydning (her skulle der så være en grinende smiley). Jeg aner ikke, om der findes balloner, der har "Kniv og gaffel" - mærke... eller er økologiske, men en god omgang under den varme hane og en aftørring... så var jeg godt tilfreds. 

Og så skal du bruge en god mørk chokolade... smeltet over vandbad eller i mikroen. Temperering er et længere kapitel, jeg dog ikke vil komme ind på her... men når chokoladen igen er blevet så kold, at du kan stikke en finger i den, uden at skrige, som et vildt dyr... så er den klar til, at du kan dreje ballonerne rundt i den... og bagefter sætte dem på et stykke bagepapir. 


Mens chokoladen stivner, går du i krig med "æggehviden". Her skal du vælge en hvid en af slagsen. Jeg valgte en let vanilje mousse, for så kunne jeg samtidig få lov til at lege lidt med husblas igen. Moussen kom jeg i en sprøjtepose... og lagde på køl. Her behøves ingen tyl.


Så er det ellers bare, at vente med tålmodighed... selvom det kan være svært. Moussen har du selvfølgelig prøvesmagt op til adskillige gange... og lige en ekstra gang mere, for at være helt sikker på, at den er god... at konsistens er lækker blød og ikke for gelé-agtig. Her skal jeg måske lige indskyde, at du ikke behøver være fedet med vaniljestangen... det sorte guld minder jo bare forbløffende godt om peber. 

Nå men... pludselig var der gået en time. Og mine "æggeskaller" var klar... hvis du virkelig ikke kan vente så lang tid, så tag fryseren i brug. Så vil jeg skyde på, det tager 15-20 minutter... men så kan du selvfølgelig ikke gå i mellemtiden og sukke højlydt begejstret over synet af dine små pragteksemplarer.


Jeg klippede et lille bitte hul tæt på "snøvsen", så luften lige nøjagtig kunne sive ud... jeg var bange for, et ordentligt brag ville ødelægge skallerne. Kønne blev de måske ikke... men se så bare med "æggehvide" og "blomme"...


Blommen... en lille skefuld lækker abrikosmarmelade. Den kan du evt. tilsætte lidt vaniljekorn for syns skyld.

Et rigtigt hyggeligt lille påske-projekt, som afgjort skal laves igen... og så vil jeg da blæse højt og flot på, om det er påske eller ej :-D 


6 kommentarer:

 1. Det er da en sjov idé, skal vi da prøve næste påske:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tina... jeg syntes nu, du skal "øve" dig mange gange før påske, så den sidder lige i skabet :-D

   Hvem kan ikke lide en god (sjov) dessert uden for sæsonen??

   Slet
 2. Mums hvor ser de altså lækre ud :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Louise... det var sødt sagt ;-D

   Slet
 3. Jeg vil lave disse æg til søndag, hvor lang tid i forvejen kan moussen laves? Ex. Kan den laves søndag morgen og ligge i sprøjteposen i 4-5 timer eller vil det være bedre at putte det i med det samme?

  SvarSlet
  Svar
  1. De kan sagtens ligge i 4-5 timer, så får den også lige tid til at samle sig.
   God fornøjelse :-D

   Slet