Farmors opskrifter fra 1946

torsdag den 5. oktober 2017

Kanelsnegle i muffinsform


Jeg hader, når snasket i kanelsnegle fiser ud af bunden til ingen verdens nytte? En tefal muffinform gør tricket til søde, nuttede kanelsnegle. Men skal vi lige tage opskriften først… selvom det ikke er helt nemt. Som med så meget andet gærdejsbagning fra min hånd, sker det på slump.

24 lækre snegle
50 g gær
3 dl håndlunt vand
3 dl cremefraiche 18%
3 spsk. sukker
2 tsk. salt
1 dl olie
Og… det mel dejen kan tage. I dette tilfælde omkring 800 g… dejen må hellere være lettere klistret fremfor tør.

Start med at opløs gæren i vand + sukker
Tilsæt de øvrige ingredienser… og lad dejen kører i små 10 minutter
Tilsæt ekstra mel, hvis nødvendigt
Lad dejen hæve i 1 time

I mellemtiden laves det ”snasket”
100 – 125 g blødt (ikke smeltet) smør
½ pakke farin
Og… rigeligt med kanel

Den nemmeste måde at samle  ”snasket” på, er med hænderne… brug evt. en handske, altså en af gummi og ikke den du har på, når du går tur med hunden eller de snottede unger.

Del dejen i to… rul en ud af gangen… og fordel halvdelen af ”snasket” på den første. Rul sammen… og skær rullen i 12 stk. og sæt i en muffinform. Det er en fordel lige at vippe ende-snippen ind under bunden.
Lad sneglene hæve i 15 minutter, mens du forvarmer ovnen til 210 grader.
Inden de sættes i ovnen, trykkes midten af sneglen godt i bund.
Bag i 15 minutter
Mens første hold snegle er i ovnen… gentager du processen med hold nr. 2 (Altså med mindre du har to forme og en stor ovn)
Note: Med en god ”slip-let” form er det ikke nødvendig med papirs muffinsforme.

Pynt med mørk glasur… flormelis, usødet kakao og en LILLE smule kogende vand. 

Angriiiiib!!!! 




5 kommentarer: