Farmors opskrifter fra 1946

lørdag den 23. februar 2019

Nem lasagne



”Kød-sovs” som jeg IKKE jævner:
400 g hakket oksekød
3 gulerødder i små tern
2 røde snackpeber i små tern
1 stor porre i halve skiver
1 lille dåse tomatpure'
1 okse bouillonterning 
Vand så det knap dækker
Smag til med salt og peber

Svits kødet og tilsæt de øvrige ingredienser (undtagen vand)
Når alle ingredienserne er svitset i ca. 10 minutter tilsættes vand... og retten simre i 30 minutter, let evt. på låget, så meget af væsken fordamper.
Lav i mellemtiden en opbagt hvid sovs, som rundes af med rigeligt ost... og selvfølgelig også smages til med salt og peber... og hvis du er til det... muskat.

Når begge ”sovse” er afkølet en anelse... bygges lasagnen
Først lidt ”kød-sovs”
Lasagne plader
Så lidt ostesovs
Osv. 
Slut af med ostesovs
Lasagnen fik 40 minutter ved 180 grader... ekstra ost på toppen og 10 minutter mere.
Lad den ”hvile” i 10 minutter

1 kommentar: