Farmors opskrifter fra 1946

torsdag den 9. februar 2012

Porretærte med bacon


Tærte er en af de der ”hurtigretter”, man aldrig går fejl af. Fyldet kan varieres i det uendelige, alt efter hvad, man har til rådighed i køleskabet. Serveret med en lækker salat findes der ikke bedre ”sommermad”.   

Porretærte
Til 3-4 personer

Tærtedej – køb eller lav en selv
2 porrer – eller løg
200g bacontern
2 dl fløde
2 æg
Friskkværnet peber
1 rød peber snack
100g cheddarost

Prik og forbag bunden i 10 minutter ved 200 grader
Rengør porrerne, snit dem i tynde skiver… og lad dem ligge i rigeligt iskoldt vand i 30 minutter, så snavs falder til bunden… dryp af i et dørslag
Svits bacontern og tilsæt porrerne… som skal sauteres til de er bløde
Hæld fløde ved… og krydr med friskkværnet peber
Lad det koge godt sammen og stil til afkøling i 5-10 minutter
Pisk æggene sammen og rør dem i porrer blandingen
Hæld blandingen i tærtebunden… pynt med rød peber snack… og drys med cheddarost
Bag tærten ved 180 grader i 35 minutter
Før servering… lad tærten sætte sig 
Server med salat




2 kommentarer:

  1. MMMMH! Virkelig lækker ide! :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tro mig... det er den, desuden tager den ikke lang tid at lave :-)

      Slet