Farmors opskrifter fra 1946

fredag den 12. april 2013

Skrub-af mad til konfirmation


Som tidligere fortalt, skal jeg lave mad til kærestens nervø’s konfirmation i maj, hvor vi bliver 40 personer. Så i går tog jeg fat på natmaden, som heldigvis kan fryses… gulerodssuppe. Jeg har før lavet den til 70 personer, så det var der ingen ben i… opskriften skal bare deles med 2, så er der mere end rigeligt.

Jeg handlede ind for 170,- så kostprisen pr. person bliver… tada den nette sum af 4,50 J Oveni kommer der så et net finthakket rødløg, 1 bundt porrer i tynde skiver, 40 stk. flutes og ½-1kg sprødstegt bacon blendet til ”pulver”… skal bruges til tilbehør, som gæsterne selv tager af.

Suppen lavede jeg i røg og damp efter opskriften… dog uden at tilsætte 3 liter vand (som kommer i, når den skal opvarmes) så jeg kunne nå at køle den ned på under de 3 forskrevne timer. Halleluja for… at vi har sådan et skodvejr, så kunne jeg tage altanen i brug.

De øvrige opskrifter til konfirmationen, lægger jeg ind under etiketten: Mad til mange

Følg mig via Bloglovin' J

2 kommentarer:

 1. Suppe, der kan komme i fryseren - det er sagen.
  Pia, husk lige at tænde for emhætten, INDEN du går i gang!
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elsebeth.

   Ok, det billede er totalt overdrevet, jeg havde fået dug på linsen, fordi jeg kom for tæt på ;-D Overdrivelse fremmer forståelsen.

   Tro mig... allerede inden der kom gang i komfuret, havde jeg emhætten igang og vinduer åbnet, så der var gennemtræk... jeg fik åndedrætsbesvær, da jeg havde gang i løgene, troede nærmest jeg skulle dø... det har jeg aldrig prøvet før... det var godt nok ubehageligt.

   - Pia

   Slet