Farmors opskrifter fra 1946

søndag den 27. oktober 2013

Pæretærte


Denne pæretærte er vitterlig så nem, at den ikke behøver en opskrift, men I får den nu alligevel.

1 købt tærtebund
3 pærer i både 
3 spsk. sukker
2 spsk. kanel
100g hakkede mandler
+ creme fraich eller flødeskum

Bunden lægges i en tærteform
Pærerne skylles, kernehusene fjernes og de skæres i både
Sukker og kanel blandes godt
Læg pærerne på tærtebunden og drys med kanelsukker
Bag tærten ved 220 grader i 25 minutter
Drys med hakkede mandler
Server tærten med creme fraich eller flødeskum

"Tærten lavede jeg for første gang et par år tilbage... eller det vil sige, kæresten overtog, da jeg måtte en tur på skadestuen og syes med 4 sting. I min iver, var jeg kommet op at slås med en global kniv (første gang jeg overhovedet brugte den) Blodet sprøjtede ud... kæresten sad ligbleg på sofaen i nærheden af at besvime, mens han kommenterede: "Der skal bare en klud om"... yeah right!! Den skide tærte kostede mig en sygemelding på 14 dage... 14 dage hvor man ikke engang kunne klø sig selv i røven :-D Herhjemme går den under betegnelsen - Tærten lavet i blod, sved og tårer"

7 kommentarer:

  1. Den lyder lækker, elsker pærer næsten ligeså meget som æbler :-)

    Vh Lykke

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lykke
      Tak for din søde kommentar... jeg er selv mere til pærer når det kommer til bagning og især, hvis kagen skal spises varm.
      - Pia

      Slet
  2. Lyder rigtig lækkert. men sikke en historie tærten har. Vh Louise

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Louise
      Ja tror mig... det glemmer jeg ikke sådan lige med det samme. Global kniven er ikke den, jeg bruger mest ;-D
      - Pia

      Slet
  3. Hej Pia! Efter jeg læste om Johns farinata, googlede jeg "farinata", og det var en god idé. Der er én, hvis ovn gik i stykker og så fandt ud af, at den bliver lige så god bagt på komfuret. Hun serverer grillede grøntsager en masse til. Prøv at kigge på den model.

    SvarSlet
    Svar
    1. Øhhh?? Jeg er desværre ikke helt med, er jeg bange for. Men... Johns farinata ser utrolig nem og lækker ud, så tak for det fif.
      - Pia

      Slet
  4. Nej tak!!!!!
    Jeg har for længe siden taget stilling til www.findeopskrifter.dk
    Skulle nogen evt. være interesserede, læs her: http://madblogs.dk/madbloggen/?p=402
    - Pia

    SvarSlet