Farmors opskrifter fra 1946

lørdag den 1. februar 2014

Sandart med spinat og ostesovs


Jeg er vild med fisk!! Som så ofte før, havde vi været forbi, den absolut bedste fiskebutik i Bønnerup... Fiskebutikken Møllefisk. Denne gang røg der blandt andet en sandart med i køleposen:-D

Opskrift til 2 personer:
1 sandart filet uden skind
1 spsk. salt

12-15 kugler hakket spinat
½ finthakket løg
1 spsk. smør

1 spsk. smør
1 spsk. mel
Mælk
Ost

Gå fisken efter for ben, skyl den i koldt vand og dup den tør, inden den saltes i minimum 1 time. Skyl saltet af fisken.

I mellemtiden svitses løg blidt på en pande. Spinatkuglerne tilsættes og steger med, til vandet er fordampet. Smag til med salt og peber. Spinatblandingen lægges i bunden af et smurt ildfast fad. Fadet må ikke være større end fisken lige kan være der. 

Ostesovsen... hvid opbagt sovs, der tilsættes en rest ost og smages til med salt.

På spinatbunden lægges fisken og ovenpå ostesovsen. Sættes i en 180 grader forvarmet ovn i 10-12 minutter. Her er det så, det går rigtig galt for mange. Man syntes ikke det kan være nok... og lader fisken stå i ovnen i længere tid, med det resultat, fisken bliver tør og kedelig.

Tips: Når der trykkes let på det tykkeste sted på fisken... og den falder fra hinanden i lameller, så er fisken færdig. 



2 kommentarer:

  1. Ordet "ostesovs" kan gøre enhver glad - ser godt ud!

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne

      Du har fuldstændig ret, "ostesovs" sniger sig op på højde med bacon og chokolade :-D

      - Pia

      Slet