Farmors opskrifter fra 1946

torsdag den 1. maj 2014

Stærke Thorvald's blomkål


Ost... "I'm loooving it". Jo stærkere, jo bedre :-D Og kan man se de små "oste-dyr" dyrke rygsvømning i hullerne, er ikke et øje tørt... men det er mest fordi, osten er stærk, svier i øjnene og stinker og dufter knap så godt:-D Er det ikke utroligt... noget man kun skærer med engangshandsker på, propper man glad i munden??

Ost skal købes ved ostehandleren, hvor man kan smage de forskellige oste... men i tilfælde af tidsnød, stress og andre "behagelige" hverdags ting, ryger Kiwi's Stærke Thorvald højt op på min liste. Og når jeg ikke gider den mere, ryger den på frost, rives og blandes med andre oste... for så at ende på pizza.

Men...i dette tilfælde blev den brugt til en super smagrig ostesovs med blomkål, som passede storartet til deller :-D Kæresten og jeg blev enige om, at den på et tidspunkt skal bruges sammen med torsk, men den tid , den glæde...

Blomkål med ostesovs:
2 personer

½ (stort) blomkål (buketter)
2 spsk. smør
2 spsk. hvedemel
2-3 dl - i mit tilfælde - skummetmælk
1 tsk. paprika
Ca. 3 skiver Stærke Thorvald (andre mildere oste) kan selvfølgelig også bruges.
Smag til med salt

Giv blomkåls-buketterne et hurtigt opkog og lad dem dryppe af i en sigte.
Lav en opbagt sovs af smør, mel, mælk og paprika.
Tilsæt ost lidt af gangen og smag til med salt.
Forvarm ovnen til 220 grader... bland blomkål og ostesovs sammen og hæld i et smurt ovnfast fad. 
Drys med rasp og bag i 10-15 minutter til retten har fået en gylden overflade. 

Server det lækre blomkåls-fad til frikadeller.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar