Farmors opskrifter fra 1946

lørdag den 22. november 2014

Mad og vin - Randers (igen)

Sidst vi var på Mad og vin for at spise brunch, valgte vi at købe et (fødselsdags) gavekort til mor til en 3 retters menu for 4 personer.


I går var vi så heldige, at det var os, de havde valgt at inviterer med :-D Den lange liste vi kunne vælge mellem er følgende:

Forretter:
Kammuslinger råmarineret m/citrus og olie krydderurtesalat - trøffelmayo
Bruchetta 3 stk. Tomat - bøffelmozerella/røget dyrekølle - lakse tatar
Svampesuppe Fløde - panchetta - kørvel - ristede svampe

Hovedretter:
Braiseret svin med grov kartoffelmos m/persille - bagt rødbede
braiser sauce - rodfrugte frits
Risotto Vegetar. Ristede svampe - langtidsbagt cherrytomat - urter
Krondyrfilet  med nødder - kål - blegselleri - pom. Anna - vildt sauce
Peberbøf af Brasiliansk mør oksefilet madagaskar pebersauce - pom. Anna - bagte tomater

Desserter: 
Pære Belle Helene. Pære - nougat - marzipan - choko - vanilleis
Oste fra ind og udland med sprødt - sødt - gode oliven
Dessert Trilogi. Appelsinkage - hvid chokolade Pannecotta lakrids is 

Seriøst havde jeg meget svært ved at vælge, for ville jo egentlig gerne smage det hele. Det var dog ikke et problem, for vi valgte alle så forskelligt, at jeg alligevel fik muligheden :-D Mine egne valg, fortrød jeg dog ikke spor :-D

Til forret valgte jeg : "Bruchetta 3 stk. Tomat - bøffelmozerella/røget dyrekølle - lakse tatar"
Det eneste jeg kan brokke mig over er... at forretten var enorm, med tanke på, der stadig var to retter tilbage. Lakse tataren endte som min absolutte favorit... stærkt forfulgt af den røgede dyrekølle.

Til hovedret: "Braiseret svin med grov kartoffelmos m/persille - bagt rødbede, braiser sauce - rodfrugte frits"


Hold nu op for en "Herre-ret" :-D Smør-mørt kød, der kunne tygges med øjnbrynene, al dente rødbeder og veltilsmagt kartoffelmos. De små hyggelige rodfrugt frits... kunne jeg godt have brugt mange flere af :-D Virkelig en skøn ret... hvor jeg dog en anden gang vil fravælge forretten.

Til dessert: "Oste fra ind og udland med sprødt - sødt - gode oliven"


På det her tidpunkt takke jeg guderne for, jeg havde valgt den "lille" anretning med kun 3 oste. Jeg var så stop-mæt, at min hørelse var blokeret, da jeg fik forklaringen på ostene :-/


Dog var osten gæret på øl højdepunktet :-D Hjemmelavet knækbrød og forskellige nødder i "sirup"... 

Drikkevarerne vi fik serveret til... vil jeg ikke "kloge" mig på. Tjeneren kunne ligeså godt have snakket russisk, men det er jo så heller ikke område, der interesser mig overhovedet. Vi fulgte blot huset anbefaling... og var godt tilfredse :-D

Virkelig en dejlig oplevelse sammen med "de gamle". Lækkert mad, skønne omgivelser... men ikke mindst... et smilende, humørfyldt personale, som på den bedste måde, guidede os gennem de valgte retter.

Helt klart... jeg kommer igen :-D2 kommentarer:

 1. "Det er så mørt, at det kan tygges med øjenVIPPERNE" - de sidder nemlig over for hinanden (ligesom tænderne) - brynene får du aldrig til at samarbejde! Der er ingen grund til at lave om på det ældgamle udtryk ...
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er nu ret sikker på, at udtrykket "Tygges med øjenBRYNENE" er ligeså meget brugt... ialtfald er det et udtryk, vi i familien altid har brugt. Om det så er fysisk muligt, det er en anden sag.

   Skal lige siges, jeg har søgt på nettet... men ikke fundet noget resultat på hverken det ene eller andet, så jeg holder nok bare ved "Hvad moar sagde".

   - Pia

   Slet