Farmors opskrifter fra 1946

fredag den 30. januar 2015

Labskovs - den billige udgave


Labskovs eller skipperlabskovs er en egnsret fra Nordtyskland. Det er en betegnelse for kogt eller stegt kød, skåret i terninger, brunet med løg, overhældt med suppe og kogt med kartofler og krydderier. For det meste laves den af oksekød i tern (tykkam, bryst eller bov)... men mindre kan sandelig også gøre det. 

Labskovs til 2 personer:
300g hakket oksekød
2 mellemstore løg i grove tern
1-2 spsk. smør
400g kartofler i grove tern
2-3 laurbærblade
1 tsk. sorte peberkorn
Vand så det dækker - brug evt. en oksebouillon-terning
Salt og peber

Svits løgene i smør, uden de tager farve.
Tilsæt hakket oksekød og steg videre til kødet "falder fra hinanden"
Herefter tilsættes kartoflerne... det er en god ide at bruge kartofler, der er en smule melede (koger ud)
Hæld vand på til det dækker... og tilsæt laurbærblade og peberkorn. Her kan du med held bruge en te-si... så de nemt kan fjernes efter kogning.
Lad retten koge, til kartoflerne har jævnet retten... i mit tilfælde tog det godt og vel 1½ time.
Fjern laurbærblade og peberkorn... og smag til med salt og peber.

Server retten med: Rødbeder, sennep og rugbrød.



2 kommentarer:

  1. Som barn pillede jeg altid kødet fra, når vi fik labskovs, mens jeg stornød kartoflerne. Tænk hvis mine forældre havde lavet det med hakket kød - det havde jo været en gudespise.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for din søde kommentar... og ja, det var gudespise på den billige måde :-D

      Slet