Farmors opskrifter fra 1946

lørdag den 7. februar 2015

Nem dessert med marengs


Jeg er ikke den store dessert-spiser... vil faktisk hellere have en ekstra forret. Men skal det være, er marengs med fyld vist noget af det nemmeste at lave :-D

Marengs bunde... 8 stk.
2 bøtter pasteuriserede æggehvider
150g sukker
1-2 dråber eddike
½-1 tsk. lakridspulver (kan undlades, men smager skønt)
75g smeltet chokolade

Pisk æggehviderne stive... og tilsæt sukker lidt af gangen.
Når massen er blevet "sej" og "glat" tilsættes eddike og lakridspulver... og piskes godt igennem.
I mellemtiden smeltes chokoladen over vandbad.
Hæld marengsmassen i en sprøjtepose med valgte tyl.
"Bor" et hul i midten af marengsen og hæld den smeltede (let afkølet) chokolade i. Tryk evt. på sprøjteposen en gang eller to.
Sprøjt fyldet ud på en bageplade med bagepapir...


Sæt marengsene i en 100 grader forvarmet ovn... og lad dem bage i 1 time.
Sluk herefter for ovnen... og lad marengsene stå til dagen efter, hvis du kan :-D
Opbevares derefter i en kagedåse.


Forslag til fyld: Pisket fløde med frugt... jeg er bare SÅ MEGET til bananer og godt med hakket chokolade :-D

2 kommentarer:

  1. - en meget moden banan, Pia - for så giver den en smag til flødeskummet, at man tror, der er rom i. Flødeskummet kan også bruges som lagkagefyld.
    Elsebeth

    SvarSlet