Farmors opskrifter fra 1946

søndag den 26. juli 2015

Kartoffelfad med gulerødder


Ok... skal vi så ikke bare lige konkludere, at nye kartofler ikke egner sig til ovnretter, man ønsker skal tætne sig. Når det så er sagt, gør det dog ikke smagsoplevelsen mindre :-D

Kartoffelfad med gulerødder
3 personer
500 g kartofler
125 g gulerødder
1 fed hvidløg
1 tsk. friske timian blade
1 dl vand eller bouillon
1 dl mælk
Salt og peber
Ost i skiver
1-1½ dl cremefraiche 


Skyl kartofler og gulerødder og skær dem i tynde skiver
Læg grønsagerne taglag i et smurt ovnfast fad... start og slut med kartofler
Hak hvidløget groft
Giv vand (bouillon) og mælk et kort opkog... tilsæt hvidløg, timian og krydr kraftigt med salt og peber
Hæld blandingen over 
Læg osteskiver på og klatter af cremefraiche
Sæt fadet i en 180 grader varm ovn i en lille time
Dæk evt. med stanniol, hvis osten bliver for mørk... eller vent evt. med at lægge ost på, til halvdelen af bagetiden er gået
Server kartoffelfadet med cremefraiche kun krydret med salt... og drys med den krydderurt, du har stående.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar