Farmors opskrifter fra 1946

søndag den 19. juli 2015

Ovngratinerede nye kartofler med ost


Vi har i overflod af nye kartofler i kolonihaven, hvilket tvinger os til at tænke ud af boksen, hvis vi ikke bare vil ende med de kogte, som så iøvrigt smager himmelsk :-D

Ovngratinerede nye kartofler med ost
4 personer:
1 kg kartofler i skiver
2 spsk. finthakket løg
100 g revet ost
Salt og peber
1 æg
4 dl fløde eller mælk
30 g smør


Læg kartofler lagvis med ost og løg i et smurt ovnfast fad. Krydr med salt og peber mellem lagene
Pisk æg og fløde... eller mælk sammen og hæld blandingen over kartoflerne
Drys med lidt mere ost på toppen... og fordel smørklatter over kartoflerne
Dæk fadet med stanniol og sæt i en 200 grader forvarmet ovn i 45 minutter
Fjern stanniolen og bag videre indtil kartoflerne har fået en flot gylden overflade
Lad kartoflerne sætte sig, inden de serveres :-D

Da jeg alligevel skulle have gang i ovnen, blev kartoflerne serveret til medister med overfrakke:-D

Note: Bruger du "gamle og melede" kartofler, skal du tjekker efter 30 minutter, de skal sjældent have så lang tid, som de nye. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar