Farmors opskrifter fra 1946

tirsdag den 6. august 2013

Culottesteg på grillen

Så er ferien forbi for mit vedkommende... men forhåbentlig ikke grill-sæsonen. Jeg elsker mad fra grillen og grønsager fra haven... der er ikke noget så skønt, som at sidde og vælge, hvad aftenens menu nu skal stå på, selvom vi her på matriklen totalt overdriver med tilbehør.

"Vi skal ialtfald have de nye kartofler, bagte rødbeder og kryddersmør hører sig også til. Og 8 ball squashen er jo så nuttet, de små gulerødder... jamen de er jo knasende lækre, for så slet ikke at snakke om søde tomater, grønne agurker, champignons og et bjerg af krydderurter... majskolber og selvfølgelig brød"

For første gang har vi grillet culottesteg... det gik overraskende godt. En steg på 1,2 kg blev klargjort... trimmet, fedtlag skåret i tern og krydret gavmildt med salt og peber.

Så kom den i grillen (ved indirekte varme) i en foliebakke. Start temperatur på 220 grader. Hvorefter vi langsomt sænkede varmen til omkring 160 grader.

Culotten fik omkring en lille time, indtil kerne temperaturen lå på 58 grader... herefter fik den lov at hvile i 15-20 minutter under løs stanniol.

IIhh guder den duftede og skåret i den rigtige retning, var det smørbar rosa spise.

På nettet har jeg fundet dette billede... hvis nogen skulle være i tvivl om, hvordan en culotte skæres.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar