Farmors opskrifter fra 1946

mandag den 12. maj 2014

128 stk. håndmadder senere


Pyhhh sikke en weekend. Chefens datter blev konfirmeret, så jeg var sat på operation: "Håndmadder til skrub-af-mad". Ikke mindre end 128 stykker skulle der smøres... helt sikkert det største antal, jeg har smurt på en gang.

Kæresten var heldigvis med... og fik et lille indblik i, hvad jeg tøffer rundt og laver til hverdag. Dog tror jeg ikke, han bliver ansat... det ville der komme for stort svind i pålæget ved... desuden ville han på rekord tid blive tromle-tyk :-D

14 kommentarer:

 1. Årh, håndmadder er bare det bedste. Især med fiskefilet.. Eller æg og rejer.. eller roastbeef.. ellerellereller.

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne

   Du har fuldstændig ret... de må dog ikke være for højt-belagte, jeg vil gerne kunne smage rugbrødet :-D Så jeg var da også glad, da det "bare" var håndmadder, hun bestilte.

   - Pia

   Slet
 2. Det ser lækkert ud :o) Håndmadder er nogle gange en lidt overset spise, men det er synd, for det er virkelig yummy :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Camilla

   Tak for din kommentar :-D Jeg syntes også, det er yummy.... og håber, jeg en skønne dag skal opleve Ida's rigtige højtbelagte. :-D Nok mest for oplevelsens skyld.

   - Pia

   Slet
 3. Det ser nu godt ud, som de ligger der, på rad og række.

  Er ikke så meget til smørrebrød, fordi!..... det der mayo i alverdens afskygninger (for italiensk og remo ryger i den kategori) er ikke noget for mine smagsløg og så er der ikke ret mange madder, der er noget for mig. Alligevel synes jeg det er en skøn spise. :-)

  Godt arbejde! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle

   Jeg var glad for, kæresten var med... han arbejder ikke hurtigt... tihi... men var trods alt en hjælp... og nu forstår han bedre, at jeg ind imellem er slidt ned til sokkeholderne :-D

   - Pia

   Slet
 4. Ville det ikke have været nemmere at lade folk selv vælge pålæg? ;) Det gjorde vi i hvert fald til dåb, for gad sgu ikke stå og lave 80 stykker madder :P

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Amira

   Jo, helt sikkert ville det have været nemmere... men sådan er vi heldigvis så forskellige. Skal der være fest, så lad der være fest... og der er simpelthen ikke noget, jeg ikke gider lave for mine gæster (i dette tilfælde, blev jeg betalt) men jeg gør det med glæde igen, til en af mine egne fester.

   - Pia

   Slet
 5. Det klarede du i fin stil, Pia! Dog ville jeg aldrig kalde brød belagt med rigeligt af både det ene og det andet for håndmadder - disse kræver da både kniv og gaffel (for ikke at få næsen dyppet i diverse ting og sager!) og må derfor henhøre under smørrebrød. Rullepølsemaden ville jeg som den eneste holde i hånden - og bide af! Men har jeg også hadet at spise grat- og smadderværk fra jeg var barn.
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elsebeth

   Dejligt at "se" dig igen :-D Skal jeg være helt ærlig, er der ikke mange andre ting end rundstykker, hotdogs og frugt jeg spiser uden "værktøj"... men så skulle du se de smørrebrød, jeg ind imellem laver på bestilling... det er grotesk så meget pålæg og grat der så forventes (snerper hen i nærheden af virkeligt klamt)... men det sælger :-D Og vil folk betale, så...

   - Pia

   Slet
 6. Hej

  Tror jeg har glemt hvordan man smørre smørrebrød og håndmadder ;-) har smurt tusindvis på min gamle arbejdeplads.
  Og flere milioner sandwich og sandwichsboller... Hader at lave sandwich efter dette.

  Men jeg er vild med nye lune retter og spændende salater....

  Kh
  Hanne
  PS. Er vild med en god håndmad som jeg kan spise med kniv og gaffel :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne

   'Smiler stort'... jeg kan i den grad følge dig. Jeg kan ikke sige, jeg hader mit job, hvor sandwich og smørrebrød fylder ekstremt meget, for det gør jeg slet ikke, selvom det dræner mig for energi... og kommer der så en ekstra opgave, som håndmadderne til en konfirmation, så lever jeg jo igen :-D

   - Pia

   Slet
 7. Vi er enige, Pia. Skal jeg have smørrebrød, vil jeg lave det selv. For det første skal det være noget ordentligt rugbrød og smør, og så skal der ikke være pålæg til en hel uges frokost eller være dænget til med alverdens (u)ting - jeg vil kunne smage brødet. Så jeg bliver aldrig kunde hos Ida Davidsen - jeg ville foretrække at sidde på en bænk med en banan i den ene hånd og en lagsammen i den anden og en serviet, frem for et af hendes stykker!
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elsebeth

   Selvom jeg ikke er synderligt begejstret for giga højbelagt smørrebrød... er Ida Davidsen en, jeg på et tidspunkt kommer til at besøge, slet ingen tvivl om det :-D Det er et "must" på min "to do" liste.

   - Pia

   Slet