Farmors opskrifter fra 1946

tirsdag den 18. november 2014

Gulerods-marmeladen der gik hen og blev vanedannende


På Hendes verden faldt jeg over en opskrift på gulerods-marmelade med citron... udfordringen lød godt nok på en med appelsin, men da prisen på 4 små og bløde øko appelsiner var latterlig... valgte jeg at gøre forsøget med øko citron, som jeg alligevel havde liggende i køleskabet. 

Jeg er ikke selv den store marmelade-spiser... og skal det være, så er det appelsin-marmelade, jeg sværger til. Til forveksling kunne denne her snyde mig til enhver tid :-D Frygtelig lækker og helt sikkert vanedannende. 

Du skal bruge:
500 g revne gulerødder
2 øko citroner
1-1½ dl vand
500 g sukker
Lidt atamon

Skær forsigtigt skrællen af den vaskede citron, uden det hvide følger med... og derefter fra "kødet".
Blend skæl og "kød".
Bland citron og de revne gulerødder med vand (i opskriften står der 1½ dl, men næste gang bruger jeg kun 1 dl) i en gryde... og få det forsigtigt op at koge.
Lad gryden simre i 1 time og tilsæt så sukker.
Giv marmeladen et opkog og skum for affaldsstoffer.
Tilsæt atamon og hæld marmeladen på skoldede glas... sæt straks låg på og opbevar på køl.



2 kommentarer:

  1. Det er en rigtig fin marmelade, som jeg har lavet i mindst 45 år. Jeg fik at vide, at der meget gerne måtte være noget i julepakken til USA sammen med brombærsyltetøj til Emma og jordbær- eller hindbærgelé til drengene. De er alle så glade for deres danske marmeladekoger-forbindelse.
    Elsebeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elsebeth

      Det kan jeg godt forstå :-D

      - Pia

      Slet