torsdag den 18. februar 2016
Pasta med røget mørbrad
Nem aftensmad... der ikke tager meget længere tid at lave, end pastaen skal koge. Du bestemmer selv pasta-typen... jeg er klart til den tørrede udgave, men det er heldigvis smag og behag :-D
Pasta med røget mørbrad
til 2 personer:
Pasta... i den mængde I spiser
1 porre
1 løg
1 spsk. smør
½-1 spsk. mel
Mælk
1-2 spsk. fløde
150 g røget mørbrad
Start med grønsagerne... skær løg i både og porren i ringe. Husk at gemme porretoppen, den kan sagtens bruges til et andet formål
Skær den røgede mørbrad i tern... og svits den kort på en pande til den begynder at smide væske. Stil panden til side
Sæt vand over til pasta... og hæld den i, når vandet koger
Smelt smørret i en gryde
Tilsæt løg og porre og lad det svitse i 2-3 minutter under jævnlig omrøring
Når grønsagerne begynder at "bide" i bunden, er du ved at være der
Tag gryden af blusset og tilsæt mel
Rør det godt sammen med grønsagerne og tilsæt mælk lidt af gangen
Bring gryden i kog... og tilsæt mere mælk, hvis nødvendigt. Du kan også med fordel bruge en sjat af kogevandet fra pastaen
Tilsæt mørbraden og den smule væske, der er på panden
Lad simre i 5 minutter
Tag gryden fra blusset og rør fløden i
Smag til med salt og peber... men vær varsom med saltet, da der er en del salt i røget mørbrad
Server straks med pasta
Note:
Istedet for røget mørbrad... kan du bruge bacon eller kylling.
Grønsagerne kan selvfølgelig skiftes ud med dem, du har liggende.
Fløden i slutningen er ikke strengt nødvendig, men tilføjer ekstra rund smag til sovsen.
Etiketter:
Billig mad til to,
Hovedretter,
Mørbrad,
Pasta-retter,
Porrer,
Rødløg
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar