Farmors opskrifter fra 1946

onsdag den 24. februar 2016

Rødbedesuppe - med spidskommen og koriander


Rødbedesuppe
til 4 personer:
1 stor rødbede
3 store gulerødder
2 løg
3 fed hvidløg
½-1 tsk. stødt spidskommen
½-1 tsk. stødt koriander
1-2 spsk. olie
Ca. 1 liter bouillon (eller vand)
Saft fra en ½ øko-citron
100 g flødeost naturel
Salt og peber

Start med grønsagerne... skræl og snit dem alle i små tern
Opvarm olien... tilsæt løg og hvidløg der blot skal klares
Tilsæt spidskommen og koriander og rør med i 2 minutter
Hæld de resterende grønsager i gryden... og svits i 5 minutter, uden de tager farve
Fyld bouillon eller vand på, så det dækker... og kog op
Lad suppen simre sagte, til grønsagerne er møre ca. 30 minutter
Blend suppen med en stavblender
Kog suppen op igen... og tilsæt evt. mere væske
Lad flødeosten smelte i suppen
- og smag til med citron, salt og peber
Server suppen rygende varm med cremefraiche og lækkert brød.


Note:
Spidskommen og koriander har en helt speciel smag... enten kan man lide det, eller kan man ikke. Er man til humus... er man ikke helt galt på den :-D
Suppen smager forrygende tilsat enten oksekød eller kylling... men i de tilfælde, skal den ikke blendes.
Der kan med fordel tilsættes chili, i det styrkeforhold der ønskes.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar