Farmors opskrifter fra 1946

søndag den 18. december 2011

Porreterrin m. rød caviar



Har du lyst til at lave en forret, der er anderledes end man normal ser… så kast dig ud i en porreterrin. Den er nem… og kan laves dagen før.

Porreterrin:
2 personer
4 porrer
½ liter vand
1 grønsags bouillonterning
3 blade husblas
1 glas cavi-art

Porreterrin:
Rengør porrerne og skær dem i længder, der passer til en lille firkantet form
Kog porrerne i vand med bouillonterning, til de er helt møre. Ca. 7-8 minutter
Udblød imens husblassen op i koldt vand og pres vandet fra den
Beklæd den firkantede form med film
Læg de kogte og varme porrer i formen med husblas mellem hvert lag
Luk filmen omkring porrerne og læg noget ovenpå, så de ligger i pres
Stilles i køleskabet i mindst 4 timer
Terrinen kan med fordel laves dagen før

Ved servering:
Læg en god håndfuld mixed babyblade på en tallerken
Pynt evt. med tynde ringe af rødløg
Skær porreterrinen i skiver og spred dem som en vifte
Læg den røde cavi-art ovenpå 
Lav evt. en neutral cremefraiche dressing til


Ingen kommentarer:

Send en kommentar