Farmors opskrifter fra 1946

mandag den 19. marts 2012

Hvad er reglerne for at give mad væk??

Jeg arbejder i en skolekantine for en selvstændig kok. Vi laver alt fra bunden hver dag… diverse brød, salatbuffet, varm mad, kager osv.….


Dagligt bliver der… specielt… meget brød i overskud, som arkiveres lodret til fyraften, efter at vi selvfølgelig har sat prisen anseligt ned sidst på dagen. Give det væk til eleverne, det kan vi ikke. Og der er grænser for hvor meget… vi selv gider slæbe hjem til fryseren, fuglene og hestene. Frysning?? Nej… er heller ikke noget valg, da der er hos os friskt brød på hylderne hver dag.


Hvad kan jeg gøre??


Jeg er virkelig stor tilhænger af Stop spild af mad og syntes, det er totalt svineri, at jeg er nød til smide så meget ud hver dag… men skal selvfølgelig også have saglige og vandtætte argumenter, som jeg kan forsvarer overfor min chef, hvis jeg skal snakke ham til en form for ”give away”. Og må han nu i det hele taget det??


 Hvor finder jeg lige de links??

3 kommentarer:

  1. Ja, det kan man - og flere gør det.

    Du kan se mere her:
    http://www.stopspildafmad.dk/madtilhjemloese.html

    Og her:
    http://www.stopspildafmad.dk/foedevaresikkerhed.html

    Og man kan donere mad, som er opbevaret korrekt, mm - ikke mad, som har stået fremme på bordet, mm.

    SvarSlet
  2. du kan prøve at tage fat i Fødevarebanken og høre dem om de vil modtage jeres overskudsmad http://altid www.foedevarebanken.dk/index.php?id=6

    SvarSlet
  3. Hej I to ;-)
    Tak skal I have for hjælpen :-)

    SvarSlet