Farmors opskrifter fra 1946

lørdag den 24. marts 2012

Mornay-kartofler


3 personer

5-6 kartofler
1 stor gulerod
1 løg
Himalaya krystalsalt og friskkværnet peber
1 brik Mornaysauce 14 %

Jeg elsker mad, man bare lige kan forberede… som så passer sig selv i ovnen, mens jeg laver andre ting J Det er Mornay-kartofler et godt bud på… og passer storartet til stort set alt kød.

Kartofler og gulerod skrælles og får en tur på rivejernet Kartoflerne med det grove jern og guleroden med det fine. Løget… der brugte jeg nu en kniv J Kartoffelskiverne fik desuden lige en tur i iskoldt vand, for at fjerne lidt af stivelsen… hvorefter de blev duppet tørre i en stofble… ren selvfølgelig. Dem er jeg i øvrigt storforbruger af i køkkenet…

Og så er det ellers bare at samle fadet J

En tur i en 200 grader forvarmet ovn… de første 45 minutter dækket med stanniol… og de sidste 15 minutter uden. Prik i kartoflerne for at sikre de er ordentligt bagte. Lad fadet stå på køkkenbordet i 10 minutter, så kartoflerne kan nå at sætte sig.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar