Farmors opskrifter fra 1946

søndag den 11. november 2012

Kalveschnitzler med flødesovs


Ideen med schnitzlerne, da jeg købte dem, var: ”Wienerschnitzler med hele svineriet – paneret, citron, revet peberrod, kapers og ansjoser” J Men sådan skulle det ikke være, jeg manglede rent ud sagt, alt for mange ingredienser og orkede ikke gå ud at handle igen, selvom butikkerne nu har åben til langt ud på aftenen hver dag. Og helt ærlig, hvad er det for noget?? Jeg har virkelig ondt af de stakkel kassedamer (håber ved gud, de bliver aflønnet ordentligt og at de er i stand til selv, at få et ordentligt familieliv til at køre) Min holdning til de nye åbningstider er… det er grotesk, det skal være nødvendigt.

Hovsa… røg på et sidespor J Tilbage til kalveschnitzlerne. Opskrift kan man ikke kalde det, men måske det kan inspirerer nogen til let aftensmad.

Kalveschnitzlerne røg først på en tør glohed pande, fik lov at brune i 1 minut på begge sider… inden jeg krydrede med groftkværnet peber og salt. Panden fik en spsk. smør, som schnitzlerne lige blev vendt i, inden de blev sat til side.

Derefter kom jeg 2 skiveskårne løg på panden… sammen med 2 spsk. afdryppede kapers. Det fik lov at småstege, til løgene var møre. Tilsatte 1 dl kalvefond og 2½ dl fløde… og så skal sovsen ellers bare koge ind. Kalveschnitzlerne kommes i sovsen og simre med i 5 minutter… vend dem en enkelt gang.

Som tilbehør fik vi igen kogte kartofler… vi elsker kartofler J og majs. Dåsemajs… er ikke min ynglings men Gizmo's ... hun opdagede ikke, jeg neglede dem J De blev hældt ud i en dyb tallerken, som passede som låg på kartoflerne… og ovenpå igen låget til gryden. De blev godt nok gode… og jeg sparede strøm til et blus J

6 kommentarer:

 1. Giver dig ret i de stakkels kassedamer.

  Og det eneste kunderne får ud af det, at varerne bliver dyre, da butikkerne skal bruge flere penge på lønninger, strøm...
  -Og det er jo ikke dyrere varer vi vil have.

  Og mand-kone butikker, har ikke en chance, for de kan da ikke arbejde døgne rundt.

  Og de er så min menning.

  God aften til dig

  Kh
  Hanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne

   Og her er jeg helt enig med dig.

   Findes mand-kone butikker egentlig mere? Jeg husker tydeligt, da jeg i folkeskolen var i praktik i en... men det er godt og vel 100'ede år siden :-D

   Slet
 2. Du skriver, "det er grotesk, det er nødvendigt ..." Jeg mener, det er grotesk, fordi det IKKE er nødvendigt. Der er for mange ting, der er kørt helt af sporet. COOP må være glad for, at der er så mange dygtige unge, der kan styre butikkerne, når de uddannede kommisser er gået hjem. Om aftenen er der kun 2-3 unge i min Dagli'Brugs. Jeg mener, det skulle være forbudt, at de er alene med ansvaret om aftenen og skal stå for at lukke. Der burde være mindst én uddannet til stede. Hvordan mon vi fik noget at spise for bare 20 år siden!
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elsebeth

   Sådan kan man selvfølgelig også formulerer det ;-D

   Jeg troede faktisk ikke, at en ungarbejder måtte stå alene med ansvaret.

   Ja hvad gjorde vi?? Det var vel på det tidspunkt, vi også havde bilfri søndag... det kunne seriøst være sjovt, hvis det blev indført igen. Hold nu op, der ville være mange, der hulkede ;-D

   - Pia

   Slet
 3. Jeg har spurgt og fået at vide, at der skal være én, der er over atten år, så det håber jeg, der er!
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Søgte lige lidt og fandt:

   Alene-arbejde:
   Unge under 18 år må ikke arbejde alene i butikkerne mellem kl. 18 og kl. 06 på hverdage og mellem kl. 14 og kl. 06 på lørdage, søndage og helligdage,medmindre den unge arbejder sammen med en person, der er fyldt 18 år.

   Ved arbejde i butikker, der er isoleret beliggende i områder uden
   almindelig færdsel, gælder forbuddet på alle dage og alle tidspunkter.

   Hvilke opgaver:
   Unge, der er fyldt 13 år, må gerne arbejde i et supermarked, men kun udføre ganske få opgaver. Det er således ok, at de 13- og 14-årige arbejder med følgende opgaver:

   - Rutinemæssig prismærkning af varer
   - Modtagelse og pakning samt sortering og optælling af lettere varer og tom emballage
   - Lettere budtjeneste, herunder udbringning af aviser og reklamer.
   Men de må f.eks. ikke løfte tunge kasser, skubbe og trække tunge indkøbsvogne eller arbejde ved et flaskesorteringsbånd.

   Husk også, at unge ikke må sidde ved kassen, før de er fyldt 15 år!
   Det skal undgås, at unge over 15 år løfter/bærer byrder over 12 kg. Dog ok med 25 kg (1 kasse øl), hvis der er optimale løfteforhold.

   Slet