Farmors opskrifter fra 1946

lørdag den 2. februar 2013

Broccolisalat


Der blev rystet voldsomt på hovedet, da jeg forleden himlede op, fordi kæresten ville smide stokken fra broccolien i skakten K Han havde lige i et kort splitsekund fortrængt min store forkærlighed til Stop Spild Af Mad.  Hvorfor dog smide en del af en grønsag ud, når den sagtens kan bruges… og i øvrigt smager lige så skønt som buketterne?

Salaten kræver et minimum af arbejde, og den knasende, sprøde og pikante salat er hele arbejdet værd J Det mest træede fra stokken skæres fra (dette kan evt. gemmes i fryseren til en dag, der skal koges suppe) og den saftige midte skæres i tynde skiver. Disse drysses med lidt salt og får lov at trække i en ½ time.

Broccoliskiverne skylles med rigeligt iskoldt vand, duppes tørre og anrettes med olivenolie og et fint drys chiliflager. Så skal der bare lige pyntes af med finthakket rød pebersnack og høvlet parmesan.

4 kommentarer:

 1. Mmm, jeg bliver altid så sulten når jeg kigger forbi hos dig.. :) Ser lækkert ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. ;-D Tak for din søde kommentar.

   -Pia

   Slet
 2. God idé til dem, der ikke tror, at stokken kan spises. Den har nu altid været det bedste af broccolien for mig ... Med en kniv kan man trække den træede skal af som ingenting.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den er ret lækker. Synd og skam at smide den ud... jeg bruger den også meget til blendede suppe.

   - Pia

   Slet