Farmors opskrifter fra 1946

lørdag den 17. oktober 2015

Hjerter i flødesovs


Hjerter er en af den slags mad, man enten hader eller elsker. Hos os er det... det sidste. Fra hjerterne begynder at simre og til de er spist... er de en nydelse. Arbejdsindsatsen er minimal, duften forrygende og smagen himmelsk. Den fuldendte pakke :-D

Hjerte i flødesovs
4 personer
2 rensede svinehjerter i strimler
1 rødløg i smalle både
2 fed finthakket hvidløg
1 stor spsk. tomatkoncentrat
2 spsk. paprika
250 g små hele champignon (eller store halve)
300 g grønne druer i halve og uden sten
1½-2 dl fløde
Salt og peber

Brun hjerterne i smør i en gryde lidt af gangen... ellers begynder de at koge, hvilket ikke er meningen på dette tidspunkt
Når hjerterne er brunet, skubbes de væk fra midten af gryden, så løgene kan svitses. Når de "bider" let i bunden af gryden, har de fået nok
Vend det hele godt rundt... og skub også det væk fra midten
Svits nu tomatkoncentrat og paprika grundigt og rør grydens indhold godt sammen
Hæld vand på, så det knap dækker


Smid nu champignon og halvdelen af druerne i gryden. Læg låg på og lad det simre derud af i ca. 2 timer, til hjerterne er møre
Tilsæt fløden og lad retten koge ind, til den har den konsistens, du ønsker. Skal det gå lidt tjept, kan du evt. jævne retten med maizena
Smag til med salt og peber
Server med kartoffelmos og drys til slut med resten af druerne



Ingen kommentarer:

Send en kommentar