Farmors opskrifter fra 1946

lørdag den 10. oktober 2015

Butterfly chicken - så saftig, at englene synger


I går fik vi den mest saftige kylling "ever" :-D Det kræver ikke de store kokkefærdigheder, så jeg vil helt klart opfordre dig til, at springe ud i det, du vil ikke fortryde et sekund.


Start med dine valgte grønsager, du kan i princippet bruge alt køleskabet byder på, dog må du ikke snyde dig selv for løg, jeg kunne snildt have fyret mange flere i retten... de blev simpelthen så gode og sødmefyldte. Vend grønsagerne i en lille bitte smule olie og salt i en frysepose... og hæld dem i et ildfast fad.


Så skal kyllingen lægges i seng. Først skal du dog lige fjerne rygsøjle og brystben. Det er der så andre, der forklarer bedre end jeg. Se her. En udbeningsmetode der passer ind i mit kram. Syntes ofte, det er svært at få en hel kylling ordentlig ren indvendig... men nu går det som en leg :-D


Skyl kyllingen og dup den tør. Krydr indersiden med salt, læg kyllingen på grønsagerne. Pensel med rigeligt smeltet smør... og krydr yderligere med de krydderier, du holder af. 

Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 50-60 minutter... eller til kyllingen har en kernetemperatur på 75 grader. Lad den hvile i 5-6 minutter.


Server den lækre kylling med grønsagerne fra fadet og en skøn broccolisalat. Det blev virkelig en menu, der vakte glæde på alle fronter. Den er nem at lave, koster ikke alverden, smager vidunderlig og er fryd for øjet. Hovsa... jeg glemte jo duften muuuums!!!


4 kommentarer:

 1. Det tror jeg vi skal have i næste uge <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Der går heller ikke længe, før vi skal have det... og på det tidspunkt lave jeg nok endnu et indlæg, for jeg kan godt se, jeg måske var lidt hurtig på aftrækkeren og burde have været mere detaljeret :-/

   Slet
  2. Haha men det er jo en forholdvis nemt ret at overskue og du har jo henvist til udbeningen, så megte nemmere kan du nok ikk gøre det.

   Men er det virkelig så nemt at fjerne brystbenet som det ser ud???

   Slet
  3. Ja... der ER virkeligt så nemt :-D Jeg troede da heller ikke på det.

   Slet