Farmors opskrifter fra 1946

mandag den 12. oktober 2015

Smukke velsmagende æbleroser - velegnede til nybegyndere


Smuksakken her er ikke min opfindelse, men er et af de der internet-fænomener, som i øjeblikke suser rundt i cyberspace :-D Med et enkelt klik her, så kan du ellers bare muntre dig. Her kommer min version, som næsten er identisk med opskriften på Food Wishes... en blog med video opskrifter. "Check it out" :-D

Æbleroser 6 stk:



Skyl æblerne, skær dem i halve og fjern kernehuset
Herefter skæres de i tynde skiver, fordeles på en tallerken og får max gas i microovnen i ca. 50 sekunder
Æbleskiverne er nu bøjelige
Dækkes til med film og et viskestykke og stilles til side.



Bland sukker og kanel (2/3 sukker + 1/3 kanel)
Smelt 2 spsk. smør
Og pisk et æg



I dette tilfælde har jeg brugt en rulle butterdej fra køl. Ja, selvfølgelig kan man selv lave det, meeen... 
Butterdejen skæres i 6 lige brede strimler på den lange led
Pensles med smør og drysses med kanel-sukker
Æbleskiverne lægges taglagt på strimlerne. Den buede kant skal stikke en anelse ud over kanten
Den nederste snip butterdej bukkes op over, pensles med pisket æg og drysses igen med kanel sukker
Herefter rulles dejen forsigtigt og afsluttes med at "klistre" enden fast



Smør/sprøjt en muffinsform grundigt og drys med kanel-sukker i hullerne



Fordel æbleroserne i muffinsformen



Sæt rosene i en 200 grader varm ovn i 35-40 minutter (indtil gyldne)
Lad dem stå i formene 5 minutter, inden de lirkes ud og stille til afkøling



Drys med en anelse flormelis lige inden servering. Du kan evt. også servere lidt cremefraiche til.

Som sagt... er den lille kage velegnet til nybegyndere. Og det gør jo ikke noget, den egentlig ser svær ud vel?? Det der tog mig længst tid, var alle billederne :-D


2 kommentarer:

  1. Har set dem på FB, og nu efter dit indlæg tror at jeg er nødt til at prøve dem ;o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elena

      Det syntes jeg klart, du skal gøre. Det er altså virkeligt nemt :-D

      - Pia

      Slet