Farmors opskrifter fra 1946

lørdag den 12. december 2015

Boxen-menu... når jeg bliver udfordret


Som jeg fortalte her... var vi en tur i Boxen, hvor den fik på alle tangenter. Vi var fuldstændig benovet over maden... så jeg tænkte: "Det ka' jeg da oz"... jeg ville ialtfald prøve :-D Umiddelbart er der jo ingen særlig svære elementer. Så jeg sprang på med krum hals.


Jeg startede dagen før med Pommes Anna'erne... hvilket er en god plan, når de skal i portionsforme, men du kan altså også lave dem på dagen. Skal de bruges til rigtig mange mennesker, ville jeg nu nok vælge et stort ildfast fad... og så skære dem ud i fine klodser. Jeg gav Anna'erne 30 minutter ved 210 grader... (dækket med stanniol) dagen før, hvorefter de røg i køleskabet. På dagen fik de yderligere 30 minutter ved 200 grader uden stanniol. Jeg valgte at "pille" dem ud af formen for syns skyld... men de holder altså varmen bedre, hvis de serveres i formen. 


Til retten hører der okseglace... men jeg havde bare ikke lige 24 timer at gøre godt med. 

Derimod havde jeg: 
2 dl indkogt fond fra en oksesteg i fryseren
En flaske rødvin
½ løg 
...og et par champignoner

Finthakket løg og champignon svitses hårdt i en gryde
Skru helt ned for varmen og tilsæt ca. 3 dl rødvin... og lad det simre ind til 1/3
Sigt løg og champignon fra... og tilsæt oksefonden
Lad nu "væsken" simre ind til det halve... eller til den har en tyktflydende konsistens. Tilsæt evt. salt og krydderier efter behag... men i dette tilfælde var det slet ikke nødvendigt :-D

Samtidig renses champignoner og skrælles gulerødder. Mængden er den, du regner med, I kan spise... og lidt til :-D


Champignonerne skæres i kvarte, steges sprøde i en lille smule smør... og drysses let med salt.


Gulerødderne skal blive til gulerodspuré... De koges møre (sammen med et lille løg) i en smule vand
Vandet hældes fra (gem lidt)
Blend gulerødderne til puré... tilsæt evt. lidt af kogevandet
Afrund med lidt smør... og smag til med salt


Server en lille salat til... med en god dressing.
1 dl olie
½ dl hvidvinseddike
½ tsk. sennep
Salt og peber
Rør ingredienserne sammen... og smag dig frem


"Bøffen" havde jeg desværre købt for billigt... irsk tournedos med utroligt dårlig bacon (jo tykkere bacon er nødvendigvis ikke bedre bacon), så jeg kan kun opfordre til, at man går til slagteren og udpeger sig de bedste af slagsen.
Men... når det så er sagt, endte den med at blive rigtig god på trods af manglende stegeflade og bacon i affaldsskakten.  
"Du skal ikke gøre, som jeg gjorde... men gør som jeg siger"
Dup bøfferne tørre og krydr med salt og peber
Brun dem i 2 minutter på hver side på en glohed grillpande, så de får grillstriber
Lad bøfferne hvile i 5 minutter... inden de sættes i en 220 grader varm ovn i 5 minutter
Lad bøfferne hvile... mens du anretter på en varm tallerken
Jeg havde brugt en almindelig stegepande, der ikke var varm nok... men bøffen var perfekt rosastegt uden sivende kødsaft



Det ligner da meget godt... selvom jeg selvfølgelig lige skulle have tjekket billedet fra Boxen, så anretningerne blev ens.
Men hvordan smagte det så til sammenligning?? Uden på nogen måde at være "selv-fed", spillede en del af mine elementer max. Bøffen... udseendemæssigt var noget "crap" og salaten lidt for hverdag-agtig... men det har været sjovt og udfordrende, at efterabe og komme med min fortolkning :-D

2 kommentarer:

  1. Åhh. Hvor ser det lækkert ud.
    Jeg er vild med pommes Anna. - Men laver det for sjældent.. Måske skal det på menuplanen.

    Kh
    Hanne

    SvarSlet
  2. Tak for din søde kommentar Hanne :-D

    Hos os får vi dem altså også for sjældent.

    :-D Pia

    SvarSlet