Farmors opskrifter fra 1946

fredag den 15. januar 2016

Sennepssovs


På trods af bloggen nu synger på 5 år, er det pludselig gået op for mig, at der er alt for lidt sovs på den :-D Det går da virkelig ikke... så her kommer sennepssovsen, der går virkelig godt sammen med skidne æg, fisk, hamburgerryg o.s.v.

Sennepssovs 
til 3 personer:

25 g smør
2 spsk. mel
2 dl mælk
2 dl vand
En ½ fiske-bouillonterning
2-3 tsk. stærk sennep efter smag

Lav en opbagt sovs, ved at røre mel ud i smeltet smør
Opløs fiskebouillonterningen i vand og tilsæt
Pisk det godt sammen 
Tilsæt mælken lidt af gangen, til sovsen får den ønskede konsistens
Lad sovsen koge i 5 minutter under konstant omrøring, så den hverken brænder på eller danner klumper
Sluk for sovsen og tilsæt stærk sennep i ønskede mængde… smag til med salt og peber

Du undrer dig måske over fiskebouillonen, men ved et tilfælde opdagede jeg, den gør noget rigtig godt for lige netop sennepssovs :-D

Ingen kommentarer:

Send en kommentar