Farmors opskrifter fra 1946

mandag den 28. maj 2012

Grillsæsonen


Jeg skal da lige love for, at grillsæsonen er skudt i gang. Skønt!!! I den anledning vil jeg lige slå et slag for Lidl og ellers komme med lidt gennerelle tilføjelser, som er værd at huske på, når der skal grillesJ (og handles i al almindelighed)

Husk… når du har taget kødet fra køledisken, går der ikke mere end tre minutter, før kødet begynder at udvikle bakterier. God ide at have en køletaske med, specielt når man er i bil.

Køb grillkul/briketter af en ordentlig kvalitet… nedenstående er absolut nogen af de værste af slagsen. Penge direkte ud af vinduet L og til stor irritation, fordi de netop er for dårlige.

Husk… hvis dit stegetermometer har ligget i kolonihaven eller campingvognen i et års tid, skal det garanteret have nye batterier. Helt uundværligt… hvis du skal lave f.eks. hel kylling.

Husk… masser af rent tag-tøj, så der ikke bliver overført bakterier til det stegte kød. Vigtigt!!

Husk… at tjekke stegetider og grillmetoder inden du går i gang. Specielt er det vigtigt, at være grundig under læsning af direkte og indirekte grilning.

Nemmeste måde at gøre grillristen ren bagefter, er at smide den på græsplænen, mens den er varm. Duggen i løbet af natten, hjælper med at løsne fastbrændt kød, hurtigt og nemt.

Nå men tilbage til Lidl… jeg elsker den butik J Nogen vil selvfølgelig sige, at deres kød overhovedet ikke er kvalitetsvarer og at man skal gå til slagteren. Men det preller fuldstændig af på mig, fordi jeg i Lidl altid støder på noget nyt… eller noget vildt billigt. Blandt andet:

Marinerede koteletter… 600g fås i forskellige varianter og er pakket i to bokse med to stk. i hver.

Grill-stikker… (tror jeg de hed) Små spyd med fars og lækkert krydret bacon.

Portions-medister… naaj hvor er de søde J

Og hel fersk kylling… det var så her, alt gik helt galtJ Første gang med et helt næbdyr. Totalt uvidende om indirekte grilning og et dødt stegetermometer… sådan ødelægger man en kylling, så den bliver tør, men dog ikke uspiselig. Hellere 10 minutter for lang tid, når det gælder kylling J

Ingen kommentarer:

Send en kommentar