Farmors opskrifter fra 1946

lørdag den 20. oktober 2012

Kylling i karry og kokos


En lækker fyldig sammenkogt ret med de 3 k’er. Kylling, karry og kokosmælk… normalt ville det have været 4 k’er, men i stedet for kartofler, stod den i dag på jordskokker… og det er i alt fald ikke sidste gang. Det giver en spændende nøddeagtig smag til den let prikkende stærke sauce J

Du skal bruge følgende til 4 personer:

200g fintsnittet sommerkål
5 stk. skrællede jordskokker i skiver
1 stk. rødløg i grove tern
3 fed hvidløg i tern
500g kyllingebryst i mundrette stykker
2 spsk. olie
2 spsk. karry
1 dl vand
1 dåse (stor) kokosmælk
1 tsk. sambal oelek
2 spsk. oyster sauce
1 spsk. citronsaft
Salt

Som altid starter jeg med at ordne grønsagerne og finde de øvrige ingredienser frem.

Så skal kyllingebrysterne tjekkes og skæres i mundrette stykker… en svinemørbrad ville heller ikke være at kimse af i denne ret.

Varm olien op i en stor gryde og tilsæt hvidløg. Lad det svitse t par minutter, før karryen brændes let af.

Tilsæt kyllingestykkerne og brun dem under omrøring i 5 minutter.

I med løgene og rør et par minutter, inden kål og jordskokker tilsættes.

De svitses med, indtil de bider let i bunden på gryden.

Tilsæt vand og sambal oelek.

Få minutter efter tilsættes kokosmælken og retten skal nu simre i 15-20 minutter, inden den smages godt til med salt, oyster sauce og ikke mindst citronsaft fra en øko-citron. Evt. gurkemeje hvis du ikke syntes, retten er gul nok.

Nu har du så to valg J Enten at jævne saucen en smule med maizena rørt ud i vand… eller at serverer den, som den er. Til ris gør det ikke noget retten er tynd, men til pasta må den godt være en smule mere klæbrig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar