Farmors opskrifter fra 1946

lørdag den 13. oktober 2012

Meyers bagels


Tidligere på måneden var jeg så heldig at vinde en Give-away  J Meyers Bageri… så den har jeg frådende gennempløjet, samtidig med jeg har endevendt samtlige køkkenskabe efter ingredienser. Det første valg faldt på bagels. Dels fordi jeg aldrig har prøvet at lave dem selv, men også på grund af den sjove fremgangsmåde med kogning. Jeg kender ikke andre bageopskrifter (endnu) hvor dejen skal koges.

Jeg fulgte Meyers opskrift bortset fra et par enkelte detaljerJ

Drysset på toppen blev himalaya-krystalsalt og hørfrø.

Jeg havde kun lavet ½ portion i tilfælde af, de ikke blev, som jeg forventede… men på bedste ”jeg-ved-bedre” manér, valgte jeg alligevel at lave samme antal, som ved en hel portion… i den tro, at de ville hæve videre i ovnen. Det gør de ikke J Det betød så også, de skulle have ca. 10 minutter kortere i ovnen, men den var heldigvis sevet ind på lystavlen.
 
Konklusion:

I opskriften står der: ”Ælt til dejen bliver glat og elastisk”. Det blev den simpelthen aldrig. Den føltes tung og vildt kompakt, selvom jeg forsøgte at tilsætte mere vand. Så der vil jeg klart holde en del mel tilbage.

Smagen var ikke en juhu en af slagsen, syntes ærligt talt, den var flad. Ekstra salt og evt. krydderi vil gøre underværker.

Seriøst ikke en opskrift, jeg vil prøve igen.

2 kommentarer:

 1. Smiler genkendende til opskriften.
  Jeg lavede dem for mange år tilbage ud fra en opskrift der var i et blad.
  Det var dengang Susan Powter slog igennem som *slankeguru* og fitness instruktør...uha, mange år siden, men skøn måde at lave brød på, kan jeg huske og mine unger elskede dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fniis... i princippet kan man godt kalde dem for "slanke-bagels", for de er ikke værd at spise ;-D

   Dermed ikke sagt jeg er færdig med bagels, for de er sjove at lave, jeg skal bare have en anden opskrift.

   - Pia

   Slet