Farmors opskrifter fra 1946

lørdag den 19. januar 2013

En snak om… grønne mungbønner

Da jeg for første gang var i Bazar Vest, var en af de ting der røg i posen… grønne mungbønner. Jeg har dog ingen anelse om, hvad jeg ville bruge dem til?

På bagsiden står der:

”Kogetid ca. 40-60 minutter. Bør som andre bælgfrugter hånd soteres og skylles grundigt inden brug, for at fjerne eventuelle urenheder. Bønnerne sættes i blød i 10-12 timer. Vandet kasseres efter brug. De kan serveres som tilbehør i salater, supper og stuvninger”

Som skrevet, så gjort… efter at have lagt i blød, var de fine små grønne guldklumper J

Men da de så var blevet kogt… hmprf K udkogt masse.

Jeg havde forestillet mig bønnerne i en salat… men umiddelbart kan jeg ikke se dem i andet end et eller andet, der skal blendes for at skjule udseendet. Indtil videre opholder de sig i fryseren.

Her er der f.eks. en guide udi bønner, men hvordan håndterer du dem??

Kommende opskrifter med grønne mungbønner kan findes her

2 kommentarer:

 1. Jeg har lige haft samme oplevelse som du her beskriver. Jeg tænkte derfor også at de nok havde bedst af at blive blendet. Jeg tilføjede en smule olie, salt og peber samt nogle basilikum-blade. Resultated blev overraskende godt. Jeg har brugt det som en slags hummus til at smøre på knækbrød. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar :-D

   Helt præcis hvordan mine mungbønner endte, kan jeg ikke huske mere. Desværre fandt jeg aldrig et formål med dem, så har ikke købt dem siden.

   - Pia

   Slet