Farmors opskrifter fra 1946

søndag den 6. januar 2013

3 med kødsovs

Som sådan… har jeg ikke en opskrift på kødsovs. Det handler lidt om Stop Spild Af Mad. Tøm køleskabet i en gryde med stegt oksefars. Tilsæt de krydderier man syntes bedst om… og vupti, så der kødsovs. Her er 3 forslag til, hvad man ellers kan bruge den til i stedet for den gængse ”pasta og kødsovs”.

Først men absolut ikke mindst… pizza J Når jeg har svitset oksekødet med løg, tager jeg altid et par små bøtter fra til fryseren, som så senere bruges, som en af ingredienserne til pizza. Man kan også sagtens bruge selve kødsovsen, hvilket jeg da også gør i nødstilfælde. Der er det så vigtigt at huske på, at der ikke skal laves en tomatsauce, da pizzaen bliver alt for svampet.

Mit andet forslag er fyldte pandekager. Lavet med tortillas wraps… og jeg har lige opdaget en variant med chili og jalapenos. Ihhh guder den er god, men man skal nok være en anelse forsigtig med den, hvis der er børn, der skal spise med. Hurtigt mad… kold kødsovs lægges på wrapsene, de rulles og kommes i en 200 grader forvarmet ovn i 15 minutter. Ost rives over… og de serveres, når osten er smeltet. Beregn to pr. person, hvis der ikke er en eller anden form for grønt til.

Sidst men ikke mindst er der micro-versionen. Vi har tit kartoffelmos eller ris i overskud… på med kødsovs. 3-4 minutter i microen ved fuld effekt. Serveres med rigeligt frisklavet parmesan.  

Hvad bruger du kødsovs til??

4 kommentarer:

 1. Ser lækkert ud :)

  Jeg bruger det til noget af det samme som dig..

  Og en rest kødsovs med pasta kan bruges til en lækker ovnret.. Bare bland det, smid det i et ildfast fad. Noget mornaysauce over og revet ost.. smager fantastisk og ikke af rester :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Joan ;-D

   Tak for din kommentar og en god ide. Det er skønt med lidt inspiration.

   - Pia

   Slet
 2. Godt krydret kødsovs eller chili con carne i en stor bagt kartoffel, evt. med en god salat til. En rest god mexikansk kødsovs til sprøde chips (franske eller mexianske) med grøntsager i stænger til er fint til frokost.
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elsebeth ;-)

   Tak fordi du mindede mig om den fyldte bagte kartoffel, det er bare alt for længe siden, jeg har fået det ;-D

   -Pia

   Slet