Farmors opskrifter fra 1946

søndag den 13. januar 2013

Lækker suppe af rester

Kæresten har for første gang lavet suppe… oveni købet en suppe lavet på rester, der skulle bruges. Tror seriøst, det er hans første store Stop Spild Af Mad projekt... og må sige, det lykkedes ham til ug (med stor pil opad) J

Til suppen brugte han:

500g hakket oksekød
100g bacon i tern
½ l hjemmelavet tomatsovs
½ l vand
3-4 kartofler
1 rød snackpeber
1½ dl kidney bønner
Salt

Først steges baconternene sprøde og lægges på fedtsugende papir

Det hakkede oksekød brunes i baconfedet, til det falder fra hinanden

Så tilsættes tomatsovs og vand og suppen får lov at simre, mens grønsagerne ordnes

Kartoflerne skrælles og skæres i mundrette størrelser… og tilsættes straks suppen

Når kartoflerne er møre, tilsættes rød snakpeber i tern og kidney bønnerne… og får lov at simre med i 5 minutter, samtidig med at suppen smages til med salt.

Toppingen bestod af cremefraiche med masser af knust tørret hvidløg og hvidløgssalt, knust bacon, basilikumblade… og dertil kuvertbrød.

Note: Nøj… hvor var den god J suppen havde fået alt den kærlighed, den havde brug for. Den var kraftig, velsmagende og varmende… blot ville jeg ønske, at der havde været mere tilbage. Helt klart en suppe, der skal handles ind til en anden gang, hvis ikke samme rester ligger i køleskabet.

5 kommentarer:

  1. Jeg lavede også lige suppe idag af kartofler, porer, pastinak og løg, hvidløg salt og peber og en hønse boulion... blended og bettepigen spiser og spiser :D Det er super...

    SvarSlet
    Svar
    1. Blendede supper er også et hit hos os ;-D Det laver jeg især, når køleskabet skal tømmes...

      Slet
  2. Sikke en lækker reste-suppe! Jeg har streks delt linket hos os: http://www.facebook.com/madspild

    KH
    Selina

    SvarSlet
  3. Svar
    1. Hej Selina

      Tak skal du have, kæresten har fået Stop spild af mad på tanden ;-D

      Slet