Farmors opskrifter fra 1946

fredag den 18. januar 2013

3 med hvidkål

Der er vildt så meget mad, man kan få ud af et hvidkålshoved. Det er budget-mad i helt stor stil J  

Her er tre vidt forskellige af mine absolutte favoritter.

Ind på førstepladsen drøner prinsesse-salaten. Udover hvidkål skal der kun bruges: Syltede rødbeder + lage, æbler og rødløg. Af en eller anden årsag, giver mine hjemmesyltede rødbeder, en meget mere rød farve og bedre smag, end hvis jeg bruger købe-syltede rødbeder.

På en suveræn andenplads… karry-kål med oksekød. Her skal der bruges kål, karry, hakket oksekød, suppeurter og pasta.

Sidst men absolut ikke mindst… stuvet hvidkål. Mørdampet hvidkål og gulerødder vendt i en opbagt mælkesovs. Nogen tilføjer muskat… andre kanel, men jeg laver den uden nogen af delene J

Selvfølgelig er der utallige af andre muligheder, men det må blive en anden gang. Hvad er dine favoritter med hvidkål?? Altid dejlig med inspiration…    

Ingen kommentarer:

Send en kommentar