Farmors opskrifter fra 1946

fredag den 19. juli 2013

Stikkelsbærgrød

Farmors  opskrift fra 1946…

½ kg stikkelsbær
1 liter vand
200g melis
60g kartoffelmel
2 dl koldt vand

Stikkelsbærrene klippes fra blomst og stilk og skylles i koldt vand.

Derefter sættes bærrene, 1 liter vand og sukkeret i en gryde og koger til stikkelsbærrene er bristede.

Derefter røres jævningen op og hældes i bærrene, når der er slukket under gryden.

Man rører i gryden, men jævningen hældes på.

Grøden hældes i en glasskål på sædvanlig måde.

Sukker strøes på, for at grøden ikke skal trække skind.

 
Min version:

900g stikkelsbær
450g sukker
1½ stang vanilje
1 dl vand
1-2 spsk. majsstivelse + vand

Kog stikkelsbær, sukker, vanilje og vand til bærrene er bristede.

Tilsæt majsstivelse + vand og giv grøden et opkog.

Server grøden varm eller koldt med mælk eller fløde.

Jeg havde aldrig selv kogt stikkelsbærgrød før… men kan tydeligt mindes, at som barn, var der altid en eller anden form for efterret på bordet. Det handlede om at få alt til at strække.

Min søde kæreste… som godt nok er en del yngre en jeg… J havde aldrig smagt stikkelsbærgrød sikkert en fejl i hans opdragelse før, så det var med et selvtilfreds smil om munden, jeg kunne konstaterer, det var noget der duede… hvilken havemand med respekt for sig selv, har i øvrigt en have uden stikkelsbærbuske??  

 Følg mig via Bloglovin' J

2 kommentarer:

  1. Ja, eller havekvinde - jeg har to, og de har givet 4 kg i år - ikke dårligt, hva'! Og så har jeg tre poser fra sidste år; det bliver et rigtigt rutte-år i år ...
    Elsebeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Ups... jeg har slet ikke plukket mine endnu i år, måske det er ved at være??

      Slet