Farmors opskrifter fra 1946

søndag den 5. april 2015

Bagte rosenkål - med feta og røget paprika


Så kom jeg til den sidste i rækken (for denne gang) med rosenkål. Det lille nuttede kålhoved er kommet for at blive :-D

Bagte rosenkål:
Hele rensede rosenkål (jeg beregner 6-8 stk. pr. mand)
Halvt så mange fetatern... dem i olie
1 spsk. af "feta-olien"
Et godt drys røget paprika
- og flagsalt

Smid rosenkålene i et ildfast fad sammen med olien... og stil i en 180 grader forvarmet ovn i 15 minutter
Vend kålene rundt og tilsæt fetatern og et godt drys røget paprika... giv fadet 10 minutter mere, før de serveres rygende varme.

Denne udgave efterlader kålene med en stærk kålsmag, så giv dem eventuel et hurtigt opkog og skyl straks med koldt vand, hvis en "blidere" variant ønskes. Faktisk var denne stærkt kål-smagende variant Brians fortrukne rosenkål.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar