Farmors opskrifter fra 1946

onsdag den 1. april 2015

Lækkert og nem grønsagsfad - med alle de grove


Igen er jeg gået i selvsving... og har købt grønsager ind til en hel hær. Uuupss!! Heldigvis kan vi sagtens sætte en masse til livs her på matriklen... så det handler bare om, at få ideen. Kan hele menuen samtidig smides i ovnen... er der ikke et øje tørt hos kantinedamen :-D

Grønsagsfadet kan serveres med... tja hvad som helst :-D Mit valg faldt på kyllinglår, som skal i ovnen 15 minutter før grønsagerne ved 210 grader.


Grønsagsfad til 2 sultne personer:
7-8 rosenkål i halve
10-12 store broccolibuketter
2 gulerødder i stave
½ grofthakket løg
3 kartofler i både
2-3 spsk. olie
Røget flagsalt og friskkværnet peber

Alle grønsager renses og snittes... i øjeblikket er der så meget jord ved broccolien (ialtfald dem jeg har købt) at en omgang kold vand ikke er nok, så jeg overhælder dem med kogende vand, hvorved de "åbner" sig... og bagefter giver dem et chok i koldt vand.
Smid alle ingredienserne i et fad... og vend dem godt rundt.
Sættes ind til kyllingen, så de kan "følges ad" den næste halve time.


Alle grønsager (og kartofler) er nu lækre møre... de kan eventuelt gives et par minutter under grill for en mere bagt overflade.


Hvis du har feta i køleskabet, smager de rigtig godt til... men er ikke nødvendig. Sovs ville ikke gøre noget godt for retten... men du kan servere en lettere anonym cremefraiche dressing til.


2 kommentarer:

 1. Uhm, lavede selv næsten akkuratsamme fad igår, og vendte det i mornaysauce inden servering, tilsat et godt skud hvidløgssalt og frisk peber.

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ååårhh det lyder jo også lækkert :-D

   Slet