Farmors opskrifter fra 1946

tirsdag den 8. september 2015

Favorit kartoflen - i øjeblikket


"De nye kartofler" i kolonihaven er ved at være så store, at de skal skæres ud i 4-6 stykker, hvis de skal koges, hader firkantede kogte kartofler, så i stedet har vi fået en del kartoffel-både på det sidste. De er også lækre, men skive kartoflerne slår dem med flere længder :-D

Det er så nu, du skal til at læse en lang afhandling om, at skære kartofler i skiver... ha ha



Skiverne skal være forholdsvis tykke
Lægges i koldt vand, som skiftes et par gange... så en god del af stivelsen forsvinder
Hæld vandet fra og dup skiverne tørre
Kom kartofler, salt og krydderier i en frysepose... og tilsæt olie. Det skal ikke sejle i olie... men skiverne kun akkurat "coates". Jeg vil skyde på en spsk. gør det
Vend kartofler og olie grundigt
Fordel skiverne på en bageplade med bagepapir
Sættes i en forvarmet 200 grader varm ovn i 30 minutter
Herefter vendes kartoflerne og skal have 15 minutter mere



Super lækre sprøde udenpå... og dejlig møre indeni. Du skulle prøve... er ret sikker på, du nemt kan blive forfalden :-D

Ingen kommentarer:

Send en kommentar