Farmors opskrifter fra 1946

onsdag den 9. september 2015

Bagte rødbeder - i skiver


Sæsonen for rødbeder er på sit højeste :-D Selvfølgelig skal der syltes til den store guldmedalje. Der er bare ikke noget så godt, som hjemmesyltede rødbeder, både i det varme køkken, men så sandelig også på en rugbrød med leverpostej. 

Mange kender desværre kun den røde fætter som syltet... hvilket helt sikkert er en skam, for bagt (som du ville gøre med en kartoffel) smager den himmelsk med hvidløgssmør eller blå-ost dressing.

Du kan også lave nemt tilbehør ved at skrælle rødbeden. Skære den i tykke skiver... og komme den i en frysepose sammen med en anelse olie, lidt salt en en lille håndfuld sukker.
Skiverne bages i en 200 grader forvarmet ovn i 30 minutter, hvorefter skiverne vendes og skal have 15 minutter mere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar