Farmors opskrifter fra 1946

fredag den 1. april 2016

Braiseret spinat med svinekød - Den gamle patinerede opskrift


Så skete det... langt om længe. Den gullige opskrift fra køleskabslågen, som har hængt der i mindst 5 år, altså bortset fra, når lågen skulle gøres ren, er afprøvet og godkendt :-D


Desværre var det hørfrø... og ikke sesam jeg havde i skabet, så dem måtte vi drømme os til. 

Skulle jeg sætte en enkelt lille fedtet finger på opskriften, så var den manglen på væde. 1-2 dl fløde eller bouillon ville have gjort underværker, for retten virkede en anelse "tør".


mandag den 21. marts 2016

Stenalderbrød med tranebær - den nemme måde


Jeg har virkelig længe haft lyst til, at forsøge mig med stenalderbrød. Syntes det ser så ualmindeligt lækkert ud... men på den anden side også dyrt, hvis jeg skulle købe samtlige kerner, frø og nødder... og det så skulle vise sig, det slet ikke var noget for mig. Jeg tog den nemme måde... købte en pose, der bare skulle tilsættes æg, olie og salt. Indlægget er ikke sponsoreret. 


Nemmere kan det vist ikke gøres... men måske billigere i længden, nu hvor interessen er vakt :-D Efter mine smagsløg blev det virkeligt godt. Både blød, knasende og sødt.


Jeg er måske en lille smør-gris... hvilket både kolesteroltal og læge ikke lægger skjul på, at fortælle mig. Men hvor ufattelig det end lyder, er det slet ikke nødvendig på stenalderbrød... faktisk ville det være synd og skam. 


Man må godt springe over, hvor gærdet er lavest... specielt hvis man finder et godt produkt, men ligger du inde med en opskrift på ligeså godt brød, der kan spises stort set uden noget... så ved du, hvor mit kommentarfelt befinder sig.


fredag den 11. marts 2016

Oksefarsbrød med rygeost


Skal du have oksefarsbrød i weekenden?? Så snyd ikke dig selv for en skøn smagsoplevelse. Tilsæt din opskrift 3-4 spsk. rygeost. Du kan smøre det på mellem to lag... eller røre det i farsen. Det er seriøst noget, der smager :-D

God weekend til alle

tirsdag den 8. marts 2016

Laksefrikadeller


Dybt i fryseren fandt jeg 3 laksestykker, jeg i et øjeblik af sindsforvirring åbenbart har syntes, var en brilliant ide at købe. Skal vi ikke bare slå fast... at fisk skal købes friske hos en fiskehandler. Undskyld til min fortrukne fiskebutik

Laksestykkerne var de der stykvis vakuumpakkede nogen... som for længst havde bekendt mistet kulør... og var blevet "grey'ish" istedetfor fine lyserøde. Smagen?? Ok de kan spises... men jeg valgte nu, at slå dem ordentligt ihjel :-D



Ca. 8 stk. laksefrikadeller
300 g laks (altså 3 laksestykker uden skind)
½ hakket løg
1 æg
½ dl mælk
2-3 spsk. mel
1 finthakket forårsløg
½ tsk. salt
Peber

Start med at hakke fisk og løg semi-fint... en fin lille mini-hakker kan gøre det, men jeg tror nu også, at en god stavblender, kan tygge sig igennem
Tilsæt æg og mel... rør godt sammen
Spæd til med mælk, så farsen har en ikke alt for tør konsistens
Tilsæt forårsløg, salt og rigelig med friskværnet peber
Sæt farsen i klatter (de er umulige at forme) på en varm pande 
Jeg stegte mine i baconfedt, men du kan sagtens bruge smør eller olie
Dellerne skal stege 3-4 minutter på hver side
Server laksefrikadellerne med kogte kartofler og kaperssovs... eller på et godt stykke rugbrød med remoulade.