Farmors opskrifter fra 1946

søndag den 15. januar 2012

Bønnesalat


Ingredienser:
150g bønner
100g blomkål
3 forårsløg
½ rød peber

Dressing:
1 spsk. mørk balsamico
2 spsk. olie
1 spsk. citron
Salt, peber og chili
1 fed revet hvidløg

En lækker salat med både bid og smag, som kan gå med de fleste varme retter. Hold evt. noget af hvidløget tilbage, hvis en knap så stærk smag ønskes.

Giv de frosne bønner et opkog (Knæk evt. de helt lange). Brus dem med koldt vand og lad dem dryppe godt af i et dørslag.

Pisk dressingen sammen, riv hvidløget i… og lad den trække.

Skær det rå blomkål i små buketter.

Snit forårsløget i skrå fine skiver.

Snit den røde peberfrugt i aflange tern.

Bland alle ingredienser og dressing i en skål… og lad det trække ca. 20 minutter.

Tips: Skulle der blive en rest tilbage, kan den dagen efter lynsteges sammen med wokgrønsager.

2 kommentarer:

  1. Det lyder som en super salat. Jeg er også pjattet med blomkål, men har aldrig brugt det sammen med bønner

    SvarSlet
    Svar
    1. Den er faktisk rigtig god... og ikke mindst mættende :-)

      Slet