Farmors opskrifter fra 1946

onsdag den 25. januar 2012

Porre/champignon suppe


Lidt af dit… og lidt af dat… To halvslatne porrer, 10 brune champignon… som oprindeligt var hvide, ½ pakke flødeost, 2 bløde tomater, 1 pakke mozzarella på falderebet og 3 bløde flutes. Og så selvfølgelig div. smagsgivere… blandt andet en god olie med hvidløg og sambal oelek fra da jeg lavede pizza

Det kunne kun betyde suppe… og heldigvis for det valg, for den blev dejlig cremet og lækker + tog ingen tid.

Porrerne blev trimmet og lagt i iskoldt vand en ½ time, så det sidste snavs kunne falde til bunden.

Champignonerne blev rensede og hakket groft… her var planen, at de skulle sprødsteges og bruges til topping, men de fik nu lov at blive i suppegryden.

På med afdryppede porrer, som fik lov at svitse med, til de var faldet sammen… og så i med 1 tsk. grøn karry pasta, 2 spsk. østerssauce og salt. Det hele blev vendt godt sammen, inden flødeosten kom i. Den skal smeltes forsigtig… og på med en ½ liter vand. Lad suppen simre i 5 minutter.

Tilbehøret blev tomatbrød…

Ingen kommentarer:

Send en kommentar