Farmors opskrifter fra 1946

torsdag den 19. januar 2012

Hjerter i rødvinssovs


4 personer

500g svinehjerter
100g bacon i tern
300g champignon
2 hakkede løg
2 gulerødder i mønter
3 dl rødvin
3 dl vand
1 bouillonterning
1 tsk. friskkværnet peber

Start med at rengør hjerterne for blod og årer. Skær dem i mundrette tern.

Rengør grønsagerne. Skær champignon i kvarter. Hak løgene groft. Skær gulerødderne i mønter.

Svits først baconen i 3 minutter.

Kom hjerterne på panden. Lad dem stege med i 5 minutter under jævnlig vending.

Kom grønsagerne ved… og steg til champignonerne har fået halv størrelse.

Tilsæt rødvin… og lad det koge godt ind.

Hæld vand ved… og tilføj friskkværnet peber og bouillonterning.

Lad retten simre i 1 times tid.

Jævn retten og tilsæt evt. kulør… smag til med salt.

Serveringsforslag:

Hjerterne serveres med enten kogte kartofler eller kartoffelmos.

Broccoli eller bønner passer godt til retten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar