Farmors opskrifter fra 1946

søndag den 15. januar 2012

Kartoffelkroketter og skam-stegte kapers


Jeg er vild med kartoffelkroketter og tænkte: ”Det kan da virkelig ikke være så svært”. Hvilket det så heller ikke var J


Jeg havde (igen) en rest kartoffelmos, der havde stået på køl. Den blev formet som små kroketter, vendt i rasp (næste gang, vender jeg dem nok lige i sammenpisket æg først)… og så ellers bare en tur på panden i rapsolie J De skal drejes jævnligt, for ikke blive brankede. Klart mere lækre end købe-frost-kroketter.
Desuden havde jeg en slat kapers tilbage i et glas… de røg på panden efter kroketterne var stegt. Og så glemte jeg ellers alt om dem L… men det skulle nu vise sig, ikke at være så dårligt endda. Små knasende syrlige sataner… jeg har aldrig fået bedre kapers J


Det hele blev serveret med stegte sild (også en rest)… de var dog en anelse kedelige. Så mit råd… steg kun de sild du kan spise, eller brug dem senest dagen efter.  

4 kommentarer:

 1. haha "så glemte jeg ellers alt dem" Det lyder som mig, da i sidste uge lavede ovnbagte tomater. De blev også gode :-)
  God søndag til dig, SS

  SvarSlet
  Svar
  1. :-) ja nogen gange er det godt at glemme, ialtfald i det her tilfælde. Dejligt jeg ikke er den eneste.
   Tak og ligeover :-)

   Slet
 2. Jeg steger da altid rigeligt med sild, for så kan jeg nemlig få en af mine favoritter til frokost dagen efter: Stegte sild i eddike!

  (Opskrift kommer onsdag, for da skal jeg nemlig selv have stegte sild ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne.
   Ja, det kan man selvfølgelig bruge dem til ;-D Det havde jeg ikke tænkt på...

   Slet